Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017, 15:04
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Netflix pripravuje dokument zobrazujúci úžasnú hereckú premenu Jima Carreyho v kultovej dráme Muž na Mesiaci

FILMY A SERIÁLY JIM CARREY
Uložiť Uložené

Podľa všetkého nás čaká fascinujúci pohľad do zákulisia známej snímky Miloša Formana.

Určite si ešte pamätáte ako Jim Carrey zahviezdil v úlohe legendárneho komika a mystifikátora Andyho Kaufmana vo výbornej dráme Man on the Moon (1999) od Miloša Formana. Počas tohtoročného festivalu v Toronte Netflix oznámil, že zakúpil práva na dokumentárnu snímku z nakrúcania Man on the Moon. Tá podrobne mapuje Carreyho ponorenie sa do svojej úlohy. Počas nakrúcania Formanovho diela vzniklo približne 100 hodín stopáže zo zákulisia, ktoré dokumentovali Carreyho transformáciu počas celých štyroch mesiacov. Snímku s názvom Jim & Andy: The Great Beyond - Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton zrežíroval Chris Smith, produkčne na nej podieľal aj Spike Jonze.

Netflix pripravuje dokument zobrazujúci úžasnú hereckú premenu Jima Carreyho v kultovej dráme Muž na Mesiaci
Zdroj: Universal Pictures

„Počas takmer dvoch dekád rezonoval v divákoch a fanúšikoch Andyho Kaufmana brilantný výkon Jima Carreyho, ale príbeh z pozadia filmu ostával doteraz väčšinou neznámy. Chris Smith a Spike Jonze majstrovsky objavili a preskúmali Jimov komplexný tvorivý proces, ktorý divákov vrhne priamo do mysle génia,“ vyjadrila sa Lisa Nishimura z Netflixu.

Odporúčané
10 najlepších filmov s Jimom Carreym (Rebríček) 10 najlepších filmov s Jimom Carreym (Rebríček) 27. septembra 2022, 9:30

Jim Carrey si za svoje zobrazenie milovaného, ale aj nepochopeného umelca odniesol uznanie kritikov aj Zlatý glóbus. Počas natáčania nikdy nevypadol z roly a všetci ho volali 'Andy' či 'Tony', podľa jeho otravného alter-ega Tonyho Cliftona. V Man on the Moon si zahrali aj skutoční priatelia/spolupracovníci Andyho Kaufmana. V malej roličke sa napríklad predstavil jeho manažér George Shapiro (vo filme Danny DeVito), dlhoročný priateľ a spolupracovník Bob Zmuda (vo filme Paul Giamatti) a aj jeho priateľka Lynne Margulies (vo filme Courtney Love), wrestler Jerry Lawler dokonca stvárnil samého seba. Práve títo ľudia sa zaslúžili o to, aby vznikla spomínaná nahrávka z priebehu nakrúcania. Netflix zatiaľ neoznámil dátum premiéry, ale celý projekt zatiaľ vyzerá neobyčajne lákavo, nemyslíte?

Domov
Zdieľať
Diskusia