Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2017, 15:33
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Nový diel hororovej série Halloween bude podľa Johna Carpentera ignorovať všetky doterajšie sequely

FILMY A SERIÁLY HALLOWEEN
Uložiť Uložené

Michael Myers vykročí úplne novou cestou.

Táto správa bude mať zrejme pre mnohých tak trochu zmiešanú pachuť. Všetci sme samozrejme boli nadšení, keď sme sa dozvedeli, že kultový zabijak Michael Myers zo série Halloween sa vráti v ďalšom filme. Fanúšikov tiež náramne potešilo, že sa vráti aj postava Laurie Strode v podaní Jamie Lee Curtis. Na novom príbehu pracuje David Gordon Green (réžia, scenár) a Danny McBride (scenár). Doteraz nebolo celkom jasné, či budú tvorcovia v pokračovaní zohľadňovať všetky sequely série alebo či to zúžia len na Halloween 2 a H20. Práve tieto dva filmy sú spolu s prvým Carpenterovým Halloweenom viac menej považované za kanonické. H20 dokonca ignoroval všetky časti, ktoré nasledovali po dvojke a išiel svojou cestou.

Nový diel hororovej série Halloween bude podľa Johna Carpentera ignorovať všetky doterajšie sequely
Zdroj: Compass International

Mnohých ale určite sklame, že tvorcovia sa napokon rozhodli ignorovať úplne všetky pokračovania (vrátane remakeov Roba Zombieho). Zamrzí to, pretože H20 bolo naozaj skvelým vyvrcholením. Na druhej strane, možnosť začať prakticky odznova tvorcom až tak nezväzuje ruky. Asi len ťažko by totiž vysvetľovali ako je možné, že je Michael Myers späť na scéne, keď sme všetci videli je odseknutú hlavu v H20. Na tento záver sa pokúsil nadviazať už príšerný Halloween: Resurrection od Ricka Rosenthala a výsledok bol viac než tragický. Zároveň bude zaujímavé sledovať, akou cestou sa nové stvárnenie vydá. John Carpenter už dávnejšie vyjadril svoje nadšenie nad scenárom a na celom projekte bude participovať ako producent a kreatívny konzultant. Nový Halloween by mal do kín doraziť 19. októbra (říjen) 2018.

Nový diel hororovej série Halloween bude podľa Johna Carpentera ignorovať všetky doterajšie sequely
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia