Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2018, 15:16
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Patrick Stewart sa vráti ako nesmrteľný kapitán Picard v novom Star Treku

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Showrunner Alex Kurtzman sa nevie dočkať, kedy vyrozpráva novú etapu života kapitána Picarda. Diváci podľa neho môžu čakať viaceré prekvapenia.

Keď sa povie Star Trek, mnohí si určite vybavia kapitána Jeana-Luc Picarda v podaní nezabudnuteľného Patricka Stewarta. Toho sme mohli na televíznych obrazovkách vidieť v rokoch 1987-1994, kedy bežal seriál Star Trek: The Next Generation.

Pri príležitosti Star Trek: Las Vegas Convention nám showrunner Alex Kurtzman prezradil, že Patrick Stewart si rolu kapitána Picarda zopakuje v novom seriáli. Kurtzman momentálne šéfuje Star Trek: Discovery, v tomto prípade by však malo ísť o úplne nový projekt.

„Je to neuveriteľná radosť a pocta privítať Sira Patricka Stewarta v našom Star Trek tíme,“ povedal Kurtzman. „Viac ako 20 rokov fanúšikovia dúfali, že sa Jean-Luc Picard vráti, a ten deň konečne nastal.“ Zároveň dodal, že sa už nevie dočkať, kedy predstavia novú časť Picardovho príbehu.

Patrick Stewart sa vráti ako nesmrteľný kapitán Picard v novom Star Treku
Zdroj: CBS

Na stretnutí sa zúčastnil aj samotný Stewart a vyjadril veľkú radosť z toho, že sa do tohto sveta vráti. „Keď sme v roku 2002 skončili nakrúcanie posledného filmu, naozaj som si myslel, že môj čas v Star Trek sa skončil,“ poznamenal Stewart.

„Takže je pre mňa nečakaným a príjemným prekvapením, že som opäť zapálený a nadšený z návratu do úlohy Jeana-Luc Picarda. Po celé tie roky som s pokorou počúval príbehy o tom, ako seriál The Next Generation priniesol ľuďom radosť, alebo im pomohol im v ťažkých životných obdobiach.

Samotný Picard im tiež slúžil ako vzor. Viacerých jeho postava inšpirovala, aby išli v jeho stopách, venovali sa vede, bádaniu a líderstvu.“

Momentálne nemáme žiadne ďalšie informácie, či už o predbežnom dátume premiéry, alebo počte epizód. Fanúšikovia si však nepochybne Star Trek so Stewartom v hlavnej úlohe nenechajú ujsť.

Domov
Zdieľať
Diskusia