Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2018, 13:15
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Pianista Mahershala Ali a jeho šofér Viggo Mortensen v lákavej road-movie nadväzujú nezvyčajné priateľstvo a bojujú proti predsudkom

FILMY A SERIÁLY GREEN BOOK
Uložiť Uložené

Režisér Blbého a blbšieho prichádza s ambicióznejšou látkou. A musíme uznať, že Green Book zatiaľ vyzerá veľmi dobre.

Dramédia podľa skutočných udalostí Green Book s Viggom Mortensenom (LOTR) a Mahershalom Alim (Moonllight) dorazila s prvým trailerom. Snímka bude rozprávať príbeh vyhadzovača s talianskymi koreňmi Tonyho Lipa (Mortensen).

V roku 1962 bol poverený robiť osobného šoféra Dr. Donovi Shirleymu (Ali), jednému z najlepších jazzových pianistov na svete.

Tony mal byť jeho osobným šoférom počas koncertného turné od New Yorku až po juh USA, kde v tej dobe vládlo obdobie pred zavedením občianskych práv. Dvojica pozostávajúca zo šoféra a jazzového muzikanta musela čeliť rasizmu a šikane, no niekedy aj neočakávanej dávke ľudskosti. 

Medzi oboma hrdinami sa cestou vytvorilo silné priateľstvo. Režíruje Peter Farrelly, ktorý spolu so svojím bratom Bobbym vytvoril známe a obľúbené komédie, ako Blbý a blbší či Niečo na tej Mary je, ale v poslednom období sa upisoval skôr (pod)priemerným projektom.

Pre niekoho by teda možno mohlo ísť o mierne znepokojenie, ale my rozhodne kvitujeme, že sa Farrelly snaží aj o ambicióznejší projekt. Obzvlášť, keď ani zďaleka nevyzerá zle! Svoj hrubozrnný humor bude režisér zrejme držať na uzde, čo je pre nás len dobrá správa.

Odporúčané
Green Book získalo Oscara za najlepší film a Mahershala Ali sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe Green Book získalo Oscara za najlepší film a Mahershala Ali sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe 25. februára 2019, 9:21

Podľa traileru sa navyše zdá, že dostaneme kvalitnú dobovú dramédiu, ktorej nebude chýbať atmosféra a skvelí herci v titulných úlohách. Rozhodne sa tešíme. Americká premiéra je stanovená na 21. novembra (listopad) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia