Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2018, 8:47
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Vynikajúco vyzerajúca dramédia s Viggom Mortensenom a Mahershalom Alim si získala srdcia divákov aj kritikov. Zabojuje o Oscarov?

FILMY A SERIÁLY GREEN BOOK
Uložiť Uložené

Green Book od Petera Farrellyho aj v najnovšej ukážke vyzerá výborne.

Dramédia Green Book bola natočená podľa skutočných udalostí a už si aj stihla odniesť pozitívne ohlasy kritikov aj divákov na filmových festivaloch. Z Toronta si dokonca odniesla ocenenie divákov.

Režisér Peter Farrelly (Blbý a blbší) si teda evidentne na ambicióznejšej látke nespálil prsty, čomu sa mimoriadne tešíme.

Snímka bude rozprávať príbeh vyhadzovača s talianskymi koreňmi Tonyho Lipa (Viggo Mortensen). V roku 1962 bol poverený robiť osobného šoféra Dr. Donovi Shirleymu (Mahershala Ali), jednému z najlepších jazzových pianistov na svete.

Tony mal byť jeho osobným šoférom počas koncertného turné od New Yorku až po juh USA, kde v tej dobe vládlo obdobie pred zavedením občianskych práv.  

Dvojica musela čeliť rasizmu a šikane, no niekedy aj neočakávanej dávke ľudskosti. Medzi oboma hrdinami sa cestou navyše vytvorilo silné priateľstvo.

V prípade Green Book sme už dostali sľubný oficiálny trailer, ale ani najnovšia ukážka neukazuje, že by sme sa mali dočkať premárnenej šance.

Ali a Mortensen v hlavných úlohách budú nepochybne skvelý a traileru nechýba sympaticky pohodový nádych a veľmi dobre sa mu darí balansovať medzi komédiou a drámou.

Odporúčané
Green Book získalo Oscara za najlepší film a Mahershala Ali sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe Green Book získalo Oscara za najlepší film a Mahershala Ali sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe 25. februára 2019, 9:21

Okrem Mortensena a Aliho uvidíme aj Lindu Cardellini, Dona Starka, Sebastiana Maniscalcoa, P. J. Byrnea, Briana Stepaneka a Nicka Vallelonga. Americká premiéra sa uskutoční 21. novembra (listopad) tohto roku. Tá slovenská zatiaľ stanovená nebola.

Vynikajúco vyzerajúca dramédia s Viggom Mortensenom a Mahershalom Alim si získala srdcia divákov aj kritikov. Zabojuje o Oscarov?
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia