Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2018, 14:40
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

V telke pôjde rozbubnovaný Whiplash, kultová Zelená míľa či trilógia Návrat do budúcnosti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo budeš v televízii sledovať ty?

Posledný televízny program v tomto roku s výberom tých najlepších filmov ti napovie, kvôli čomu sa oplatí zapnúť telku.

 Whiplash (2014, r. Damien Chazelle)

Geniálny vstup Damiena Chazella (La La Land, First Man) do Hollywoodu sa nemohol vydariť viac. Príbeh nádejného bubeníka Andrewa (Miles Teller) je inšpirovaný skutočným životom režiséra Chazella. J. K. Simmons tu stvárňuje postavu sadistického a maniakálneho učiteľa v zbore, ktorý bez milosti zničí sebadôveru kohokoľvek v miestnosti. 

Whiplash získalo 5 nominácií na Oscara, pričom premenené boli 2: najlepší strih a najlepší herec vo vedľajšej úlohe (spomínaný J. K. Simmons). Ty si túto zimomriavkovú hudobnú drámu môžeš pustiť už v sobotu o 22:15 na Dvojke.  

TV Program
TV Program Zdroj: Sony Classics

Kostený Tomahawk (Bone Tomahawk, 2015, r. S. Craig Zahler)

Krvavé westerny v 21. storočí netočí iba Quentin Tarantino. Dôkazom toho je aj tento počin s názvom Bone Tomahawk. Keď kmeň Indiánov – kanibalov – unesie belošku z mesta Bright Hope, miestni sa vydávajú misiu s cieľom zachrániť krásnu mladú ženu. Vedie ich šerif Hunt (Kurt Russell), ktorý vie, že hru s časom musia vyhrať za každú cenu. 

Hutný príbeh obsahuje mnoho naturalistických výjavov, doplnených o úchvatnú kameru. Ak máš rád drsné filmy, pri ktorých slabšie povahy odvracajú zrak, Bone Tomahawk je práve pre teba. Snímku bude vysielať JOJka v sobotu o 22:55 a opäť v stredu o 00:40.

TV Program
TV Program Zdroj: RLJ Entertainment

Charlie a továreň na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory, 2005, r. Tim Burton)

Remake filmu Willy Wonka a továreň na čokoládu (1971), natočeného podľa knižného diela Roalda Dahla si vzal do parády Tim Burton a pretvoril ho podľa vlastnej fantázie. Do postavy podivného Willyho Wonku obsadil svojho dvorného herca Johnnyho Deppa.

Už ti teda musí byť jasné, že keď tu hrá Depp a režíruje Burton, niekde sa objaví aj Helena Bonham Carter. Netradičnú rozprávku o zázračnej továrni na sladkosti si budeš môcť pozrieť na Nový rok, teda v utorok o 14:40 na Markíze. 

TV Program
TV Program Zdroj: Warner Bros.

Zelená míľa (The Green Mile, 1999, r. Frank Darabont)

Kultový film je založený na románe snáď najznámejšieho autora hororových románov na svete, Stephena Kinga. Réžie sa ujal Frank Darabont, pre ktorého šlo už o druhý celovečerný film podľa Kingovho románu. Tým prvým bolo Vykúpenie z väznice Shawshank (1994). 

Ikonická postava obra Michaela Clarka Duncana čoby väzňa odsúdeného na smrť za vraždu dvoch malých dievčat je prvou vecou, ktorú si človek pri pomyslení na túto mysterióznu drámu vybaví. V hlavnej úlohe zažiaril Tom Hanks. Film si budeš môcť pozrieť v utorok o 22:30 na Markíze.

V telke pôjde rozbubnovaný Whiplash, kultová Zelená míľa či trilógia Návrat do budúcnosti
Zdroj: Warner Bros.

Návrat do budúcnosti (1985, r. Robert Zemeckis)

Epické sci-fi Roberta Zemeckisa uchvátilo milióny ľudí po celom svete a okamžite sa stalo fenoménom. Dej sa točí okolo mladíka menom Marty McFly (Michael J. Fox), ktorý je fascinovaný šialeným doktorom Emmetom Brownom (Christopher Lloyd). Ten jedného dňa vynájde stroj času v podobe auta DeLorean. 

Dvojica sa spolu vráti do minulosti, aby zachránila rozpadnuté manželstvo Martyho rodičov. Kontinuita je však narušená a Doc Brown teraz bude musieť riešiť oveľa väčšie problémy. Návrat do budúcnosti je jednou z najlepších trilógií vôbec, pričom všetky 3 filmy pôjdu na televízii JOJ Plus, a to nasledovne: prvý diel v utorok o 17:50, druhý v stredu o 17:20 a záverečná časť vo štvrtok o 17:00.

V telke pôjde rozbubnovaný Whiplash, kultová Zelená míľa či trilógia Návrat do budúcnosti
Zdroj: Universal

Vlasy (Hair, 1979, r. Miloš Forman)

Muzikál českého rodáka Miloša Formana patrí do výkladnej skrine svetovej kinematografie. Dielo poukazuje na nezmyselnosť vojny, konkrétne tej vo Vietname, kde o život prišli nielen státisíce nevinných obyvateľov ázijskej krajiny, ale aj mladíci z americkej armády. 

Geniálne a prepracované muzikálové čísla, oddané herecké výkony a skvelá pointa, to všetko ponúka film Vlasy. Vysielať ho bude Dvojka v stredu o 21:50. 

V telke pôjde rozbubnovaný Whiplash, kultová Zelená míľa či trilógia Návrat do budúcnosti
Zdroj: MGM

Ujsť by si si však nemal ani tieto filmy, ktoré budú v najbližších dňoch takisto vysielané: Spievaj (Markíza – utorok – 20:30), Paddington 2 (JOJ – streda – 16:55), Drž hubu! (STV1 – štvrtok – 22:05).

Domov
Zdieľať
Diskusia