Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2018, 8:00
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Horor Bird Box sa stal najúspešnejším projektom Netflixu. Za prvý týždeň nazbieral viac ako 45 miliónov pozretí

FILMY A SERIÁLY BIRD BOX
Uložiť Uložené

Snímka pripomínajúca Tiché miesto síce u kritikov až tak nebodovala, ale diváci na ňu boli zvedaví.

Už si videl pomerne lákavý horor Bird Box? Nenápadná žánrovka so Sandrou Bullock v hlavnej úlohe svojím príbehom evokovala skvelé Tiché miesto. Napokon z toho vyšiel (očakávane?) horší film, ale podľa nás aj tak stojí za pozornosť (naša recenzia tu).

Ako iste vieš, Bird Box nám doručil Netflix a pre streamovacieho giganta išlo o mimoriadne výhodnú investíciu. Snímka Susanne Bier podľa rovnomenného románu od Josha Malermana sa totiž stala veľkým hitom a za prvých sedem dní má na konte parádnych 45 miliónov pozretí. Prostredníctvom Twitteru sa s touto informáciou pochválil samotný Netflix.

Rekordným originálnym filmom z dielne Netflixu bol doteraz Bright (11 miliónov pozretí) od Davida Ayera. Kritická odozva pre Bird Box síce nebola nijako zázračná (ale ani negatívna, viď. 66% na Rotten Tomatoes a 52% na Metacritic), ale diváci reagovali na snímku veľmi pozitívne.

Odporúčané
Post-apokalyptický Bird Box sa koncom roku dočká knižného pokračovania. O čom bude? Post-apokalyptický Bird Box sa koncom roku dočká knižného pokračovania. O čom bude? 20. marca 2019, 12:21

Iste sa o to pričinil aj veľký úspech spomenutého Tichého miesta. Jeho fanúšikovia mohli mať chuť na niečo podobné, prípadne boli zvedaví, či sa Susanne Bier podarí film Johna Krasinskiho prekonať. Celkom iste divákov zaujala aj lákavá premisa. 

Bird Box nás zavedie do post-apokalyptického sveta, kde si ľudia museli zvyknúť na život bez zraku. Nie že by ich niekto o zrak pripravil, no v prípade jeho používania hrozí obyvateľom Zeme nebezpečenstvo smrti od záhadných monštier.

Hlavná postava Malorie, ktorú vo filme stvárnila Sandra Bullock (Gravity, Crash), sa so svojimi dvomi deťmi pokúsi vydať k akémusi útočisku. To by im malo údajne zabezpečiť ochranu. Kvôli tomu je Malorie nútená podstúpiť dvojdňovú púť, pričom by mala mať počas nej celý čas zavreté oči.

Domov
Zdieľať
Diskusia