Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2019, 15:06
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V telke pobeží výnimočný skutočný príbeh Stephena Hawkinga aj pocta odvážnym hasičom v Hrdinoch ohňa

V telke pobeží výnimočný skutočný príbeh Stephena Hawkinga aj pocta odvážnym hasičom v Hrdinoch ohňa
Zdroj: Columbia Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aj tentokrát nám slovenské televízie naservírujú poriadne rozmanitú porciu skvelých filmov.

Ďalší týždeň je za nami a my sa ti tak znova pripomíname výberom toho najzaujímavejšieho, čo nám program slovenských televízií ponúkne najbližšie. Poďme teda na to.

Teória všetkého (The Theory of Everything, 2014, r: James Marsh)

Výnimočný skutočný príbeh Stephena Hawkinga, obľúbeného a nesmierne inteligentného študenta, ktorého život výrazne ovplyvnilo postupné ochrnutie nervového systému, si svojich 5 oscarových nominácií naozaj zaslúžil.

Eddie Redmayne je v hlavnej úlohe vynikajúci, chémia medzi ním a Felicity Jones funguje na jednotku, no a tá dvojhodinová stopáž tu ubehne až prekvapivo rýchlo. Celkovú atmosféru potom parádne dotvára aj skvelá hudba dnes už zosnulého Jóhanna Jóhannssona. Snímku odvysiela Doma, a to dnes o 20:30 a v sobotu o 14:55.

Hrdinovia ohňa (Only the Brave, 2017, r: Joseph Kosinski)

Ak máš rád filmy inšpirované reálnymi udalosťami, ktoré sa držia viac pri zemi a nesnažia sa byť zbytočne prepálenými, Only the Brave je presne pre teba. Táto snímka totiž parádne pracuje s postavami a venuje im dostatok pozornosti, takže aj kvôli tomu sa tá záverečná slzička vynorí absolútne prirodzene.

Špičkový vizuál a skvelé obsadenie sú potom už len čerešničkou na torte. Takto sa vzdáva pocta skutočným hrdinom! Presvedčiť sa o tom môžeš na JOJke dnes o 20:35 a JOJ Plus v nedeľu o 22:20.

Krycie meno Donnie Brasco (Donnie Brasco, 1997, r: Mike Newell)

A do tretice tu máme ešte jeden film vychádzajúci zo skutočných udalostí. Príbeh z prostredia newyorskej mafie zachytáva úspešnú akciu oddelenia FBI, ktorého agent Joe Pistone dokázal pod falošným menom preniknúť medzi mafiánov a 7 rokov mapovať ich činnosť.

Donnie Brasco disponuje nabitým obsadením na čele s Al Pacinom či Johnnym Deppom a ponúka autentický pohľad do sveta organizovaného zločinu. Ak nechceš, aby ti snímka unikla, zapni si dnes Jednotku o 22:35.

La La Land (2016, r: Damien Chazelle)

Držiteľ 13 oscarových nominácií a víťaz celkovo šiestich kategórií. Aj to je výborný muzikál La La Land od jedného z najtalentovanejších režisérov súčasnosti. Damien Chazelle tu dokázal výborne skĺbiť klasickú hollywoodsku romantiku, veľkolepé tanečné čísla aj moderné postupy, a tak vytvoril dielo, ktoré fanúšika filmu veľmi ľahko chytí za srdce.

Ryan Gosling a Emma Stone sú navyše v hlavných úlohách fantastickí. La La Land si bude môcť vychutnať na obrazovkách televízie Doma v sobotu o 20:00 a v nedeľu o 17:00.

Podfu(c)k (Snatch, 2000, r: Guy Ritchie)

Režijný štýl britského tvorcu Guya Ritchieho ti buď sedí, alebo nie. Svižná réžia, zamotaný príbeh, zrýchlovačky aj spomalovačky, to všetko jeho v poradí druhý celovečerák má. Ide však aj o brilantnú komediálnu gangsterku, ktorá okrem iného disponuje skvelým hereckým obsadením či parádnymi dialógmi.

Snatch by teda rozhodne nemalo ujsť pozornosti žiadneho Ritchieho fanúšika. Film pobeží na Dajto v sobotu o 22:20 a v nedeľu o 01:50.

Za zmienku ale stoja napríklad aj snímky, ako Chata v horách (JOJ - v nedeľu o 01:00, JOJ Plus - v pondelok o 03:00), Chlapci neplačú (JOJ Plus - v nedeľu o 03:35), Bedári (Doma - v pondelok o 23:30), Telefónna búdka (JOJ Plus - v stredu o 22:45) či Úkryt (Markíza - v stredu o 23:45).

Domov
Zdieľať
Diskusia