Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2019, 20:34
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Odsúdený Ladislav Bašternák má vraj vo väzení ústupky a špeciálne zaobchádzanie

NEWS LADISLAV BAŠTERNÁK
Uložiť Uložené

Tvrdí to tom muž, ktorý si v rovnakej väznici odpykával trest.

Ladislava Bašternáka, známeho aj tým, že si od neho prenajímal luxusný byt expremiér Robert Fico, vlani odsúdili na päť rokov väzenia za to, že štát okradol na daniach o 2 milióny eur. 

Teraz sedí vo väzení v Dubnici nad Váhom s minimálnym stupňom ostrahy. Nový Čas priniesol rozhovor s mužom, ktorý v rovnakej väznice sedel, no už ho prepustili. Prehovoril aj o tom, ako sa v ňom žije Bašternákovi, či odsúdenému exministrovi Mariánovi Janušekovi.

Spoluväzeň Novému Času povedal, že Bašternákovi s dennými aktivitami pomáha jeden z ďalších väzňov, ktorý mu robí nákupy v miestnom väzenskom obchode, skladá bielizeň alebo varí kávu. „My sme ho volali komorník,“ tvrdí. 

Odsúdený Ladislav Bašternák má vraj vo väzení právo na ústupky a špeciálne zaobchádzanie
Odsúdený Ladislav Bašternák má vraj vo väzení právo na ústupky a špeciálne zaobchádzanie Zdroj: TASR

K odsúdenému podnikateľovi sa ale údajne až príliš prívetivo správa aj ostraha väznice. „Prišiel pán Bašternák a on mal zrazu bez problémov povolenú civilnú obuv, išiel eskortou do Žiliny k súkromnému zubárovi, čo je pre iných ľudí vylúčené.“ 

Ústupky sa majú týkať aj pravidiel pre oblečenie a strihanie vlasov. Prepustený muž hovorí, že ostatní väzni k nemu pristupujú s obdivom, pretože „je to človek, ktorý má peniaze“.

Odporúčané
10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 25. októbra 2019, 12:15

Zbor väzenskej a justičnej stráže tvrdenia v článku Nového Času dôrazne odmietol: „Dištancujeme sa od tvrdení, ktoré boli obsahom vám prezentovaných informácií. Všetky práva odsúdených ustanovené zákonom o výkone trestu odňatia slobody sa zaručujú všetkým odsúdeným v súlade so zásadou rovnakého zaobchádzania,“  uviedla denníku hovorkyňa dozorcov Katarína Nováková.

Domov
Zdieľať
Diskusia