Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. októbra 2019, 15:06
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Fortnite zmazali, čím šokovali celý svet. Následne prišla prakticky nová hra a strhla na seba pozornosť hernej komunity (Recenzia)

Fortnite zmazali, čím šokovali celý svet. Následne prišla prakticky nová hra a strhla na seba pozornosť hernej komunity (Recenzia)
TECH FORTNITE HRY
Uložiť Uložené

To, čo si dovolilo štúdio Epic Games, je nevídané.

Milovaný aj nenávidený Fortnite to opäť rozbalil vo veľkom štýle. Posledných pár mesiacov to už nebolo ono. Áno, Epic Games (EG) pravidelne každú sezónu prinášal nové prvky do hry, vlieval do nej obrovské peniaze a offline podujatia nabrali na epickosti. Nevyvolalo to však taký rozruch vo svete hier, ako to bolo v minulosti, keď mala kreslená battle royale obrovský hype. Je to však prirodzené.

Z každej hry po čase vyšumí tá magickosť a hranie sa preklopí do stereotypu. Rast komunity sa zastaví a príde stagnácia, následne hra začne upadať a strácať aktívnych hráčov. Vývojári z Epic Games však od začiatku razia svoju vlastnú cestu plnú nekonečných vylepšení. Priniesli novú battle royale hru priamo konkurujúcu vtedy úspešnému PUBG, ktorý lámal rekordy.

Mala prepojené rôznorodé prvky, čo bolo dovtedy nevídané. V hre si mohol stavať, strieľať či tancovať a to boli hlavné dôvody, prečo sa dostala k širokým masám. Avšak ten najhlavnejší bol pravdepodobne to, že kreslená hra je zadarmo. No neskús ju.

Máme za sebou už  10 sezón a titul si prešiel najrôznejšími zmenami. Zbrane prichádzali a odchádzali, pohyb po mape bol čoraz jednoduchší, až sa z toho stala tak mobilná hra, že to miestami bolo otravné. Ak si s Fortnitom začínal trebárs v deviatej či desiatej sezóne, bolo pre teba prakticky nemožné hru vyhrať, resp. aspoň niekoho zabiť. A to sa EG naozaj snažilo, aby hru vyhrala občas aj nejaká lamka.

Pridávali mechaniky, ktoré lepším hráčom kazili hru, no tým slabším pomohli dostať sa aspoň z prvej zóny. Prišli roboty, lanovky, lietadlá, a nakoniec vznikol chaos. Neustále zmeny spôsobili, že hrateľnosť utrpela bolestivé rany.

Kapitola dva zmenila základy hry

Ľudia v EG si zrejme povedali, že to takto ďalej nemôže pokračovať. Vymysleli plán, ako hru predať celému svetu a zároveň jej vdýchnuť nový život. Po desiatej sezóne všetci čakali jedenástu. Príde nový príbeh, nové skiny, pár zmien a vychytávok, ktoré ten guláš ešte viac zahustia. Klasika. Avšak čo sa nestalo?

Na konci sezóny vyletela do neba raketa. Po krátkom divadle sa všetci v hre začali vznášať a akási čierna diera „vcucla“ celú hru aj s mapou. Hráči pred sebou mali len čiernu obrazovku s bledomodrým kruhom. 

Čo sa to deje? pýtali sa streameri na Twitchi, keď hra nefungovala už niekoľko minút. Z minút sa stali hodiny, Fortnite na sociálnych sieťach mlčal. To ale nebýva bežné, denne pridá niekoľko príspevkov na Facebooku a Twitteri. Ak si zašiel na stránku Epic games/Fortnite, našiel si tam oficiálny stream Fortnitu z Twitchu. Čiže čiernu obrazovku a krúžok.

Odporúčané
Fortnite skončil, nekomunikuje na sociálnych sieťach. Vývojári vypli hru a nová sezóna sa nezačala Fortnite skončil, nekomunikuje na sociálnych sieťach. Vývojári vypli hru a nová sezóna sa nezačala 14. októbra 2019, 12:05

Všetci boli zmätení, žiadne hinty zo strany EG neboli. Odrazilo sa to na sledovanosti, Fortnite streamy  praskali vo švíkoch. Dohromady milióny hráčov  sledovalo svojich obľúbených streamerov, aby sa dozvedeli, čo sa to deje. Aj Halien, jeden z najúspešnejších slovenských streamerov, mal preplnený Twitch. V jednom čase ho sledovalo až 8 000 ľudí.

Fortnite skončil

Nič sa však nedialo a takto to bolo celú noc. O battle royale hre začali písať médiá po celom svete. Na druhý deň postupne  prichádzali uveriteľné leaky a potvrdzovali, čo sa šuškalo pred jedenástou sezónou. Nová mapa, návrat ku koreňom a vychytávky, ktoré hru vylepšujú, ale neubíjajú. 

Fortnite neexistoval a šokovalo to celý svet. Následne prišla prakticky nová hra
Fortnite neexistoval a šokovalo to celý svet. Následne prišla prakticky nová hra Zdroj: Fortnite

Naposledy sme sa detailne pozreli na hru koncom roka 2018. Vtedy začala v poradí siedma sezóna a sľubovala výrazné zmeny, preto sme Fortnite poriadne zmapovali. Prišli lietadlá, lanovky, sneh a magický meč.  Odvtedy ubehli ďalšie tri sezóny a zmenilo sa toho toľko, že by sme sa nedopísali. Recenzia spred roka nám však poslúži na vypichnutie toho, v čom sa hra v novej kapitole zmenila najviac a jasne ukáže, ako vývojári zmenili myslenie a hlavne smer, kam sa chcú v budúcnosti uberať.

Odporúčané
Fortnite v novej sezóne pridal zaujímavé novinky, no stále má milión bugov (Recenzia) Fortnite v novej sezóne pridal zaujímavé novinky, no stále má milión bugov (Recenzia) 13. decembra 2018, 15:13

Hru spustili včera okolo obeda, v čase, keď býva po celom svete online najviac hráčov. Ak si ju už vyskúšal, určite si si všimol, že zmizla väčšina nástrojov a pomôcok, ktoré ti uľahčili cestovanie po mape. To je najzásadnejšia zmena hry a prakticky sme sa vrátili k jej začiatkom.

Fortnite neexistoval a šokovalo to celý svet. Následne prišla prakticky nová hra
Fortnite neexistoval a šokovalo to celý svet. Následne prišla prakticky nová hra Zdroj: Vladimír Mičuda/REFRESHER
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 70300 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzerá nová mapa a čo pribudlo
  • Prečo je viac vody a na čo slúži udica
  • Aké skrýše pridali
  • Prečo sa ti oplatí ťažiť materiál a čo pridali do DUO a SQUAD
  • Aké bugy a glitche ťa v novej kapitole čakajú
Domov
Zdieľať
Diskusia