Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. októbra 2019, 11:05
Čas čítania 0:00
Karin Filkaszova

Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé mesiace znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, odsúdili ho, no vo väzení nesedel

Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé mesiace znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, odsúdili ho, no vo väzení nesedel
Zdroj: PIXLR
NEWS MASOVÍ VRAHOVIA ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Jeff Doucet bol učiteľ, ktorý sexuálne zneužíval 10-ročného Jodyho Plauchéa. Keď sa to jeho otec dozvedel, vinníka zastrelil.

Písal sa rok 1984 a v hlavnom meste amerického štátu Louisiana, Baton Rouge, sa nehovorilo o ničom inom než o vražde 25-ročného učiteľa karate Jeffa Douceta. 

Jeff Doucet bol pedofil, ktorý viacnásobne sexuálne zneužil niekoľko svojich žiakov. Jedným z nich bol aj 10-ročný Jody Plauché, ktorého Doucet uniesol a každý deň ho niekoľkokrát znásilnil. Doucet nebol pre Jodyho len obyčajný učiteľ. Rodina Plauchévových sa ho ujala a stal sa taktiež dobrým rodinným priateľom. 

Odporúčané
Psychicky chorý muž Jaycee držal a znásilňoval od jej jedenástich.  Za 18 rokov nevyužila ani jednu šancu na útek Psychicky chorý muž Jaycee držal a znásilňoval od jej jedenástich. Za 18 rokov nevyužila ani jednu šancu na útek 6. októbra 2019, 14:21

Keď vyšlo najavo, čo Jeff Doucet po celý čas robil mladému chlapcovi, jeho otec Gary zobral spravodlivosť do vlastných rúk. V momente, čo polícia viedla Douceta cez miestne letisko, Gary tam nenápadne čakal. Hneď ako sa priblížili ku Garymu, ten Douceta zblízka strelil do hlavy. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa pedofilný učiteľ dostal do domu Plauchéových
  • Kedy začal prvýkrát malého chlapca zneužívať
  • Prečo Jody nikdy nič nepovedal nahlas
  • Ako prebiehal únos Jodyho pedofilným učiteľom
  • Prečo a ako sa podarilo Jodyho opäť nájsť
  • Čo Jodyho otca čakalo na súde za vraždu pedofila
  • Čo sa s rodinou Plaucheových stalo neskôr 
  • Ako sa dnes Jodymu darí

Gary otvoril dvere svojho domova osamelému učiteľovi

Gary a June Plauchéoví boli obyčajný manželský pár, ktorý spolu vychovával 4 deti, troch synov a jednu dcéru. Gary chcel od svojich detí, aby viedli aktívny život a tak ich už od mladého veku prihlasoval do rôznych športových krúžkov. 

Gary pracoval ako obchodník a keď nebol na cestách, intenzívne sa venoval svojim deťom a sám ich niekedy trénoval. Chlapci sa najskôr venovali americkému futbalu, no podľa dokumentu televíznej stanice ESPN, jeden z nich, Jody, v športe vynikal. Gary jeho talent nechcel premrhať a tak, keď mal iba 10 rokov, ho aj so staršími bratmi prihlásil na karate. 

Odporúčané
Znásilnili ju, no od polície dostala pokutu za klamstvo. Páchateľ znásilnil ďalších 27 žien a až potom uverili, že neklamala Znásilnili ju, no od polície dostala pokutu za klamstvo. Páchateľ znásilnil ďalších 27 žien a až potom uverili, že neklamala 4. októbra 2019, 15:06

Karate mal byť pre chlapcov šport, ktorý ich naučí sebadisciplíne a koncentrácii, no taktiež sa rodičom páčilo, že sa deti budú vedieť v budúcnosti brániť ak bude treba. Netušili však, že  práve hodiny karate budú tie, ktoré celej rodine navždy poznačia životy. 

Učiteľom karate bol totiž 25-ročný Jeff Doucet, ktorého žiaci veľmi obľubovali. Bol mladý, charizmatický a rád s deťmi trávil aj svoj voľný čas, keď ich občas zobral na zmrzlinu alebo zorganizoval spoločný výlet do kina. Aj rodičia žiakov si ho obľúbili. 

Pedofil Jeff Doucet s Jodym Plauchéom

Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé roky znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, bol odsúdený, no vo väzení nesedel
Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé roky znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, bol odsúdený, no vo väzení nesedel Zdroj: Youtube/A time to kill: The Jody Plauche story

Ako jeho synovia o Jeffovi častejšie rozprávali, Gary sa začal o učiteľa viac zaujímať. Jeff sa totiž naplno venoval učiteľstvu karate, ktoré však nepredstavovalo dostatočný príjem a tak žil v malom štúdiu v meste. Nablízku nemal žiadnych blízkych ani kamarátov, a tak okrem vyučovania trávil väčšinu času sám.

Rodine Plauchéových ho prišlo ľúto, keďže aj napriek svojej nepriaznivej finančnej situácii Jeff nezvýšil ceny za svoje hodiny. Rozhodli sa preto, že ho pozvú do svojho rodinného domu na večeru. Nielenže Gary Jeffovi ponúkol teplé jedlo a miesto pri stole, dokonca ho nechal sa u nich aj osprchovať a dal mu svoje čisté oblečenie. 

Z Jeffa sa tak rýchlo stal veľmi dobrý rodinný priateľ, ktorý sa v dome objavoval celkom často. Jeff si v rodine získal takú dôveru, že často navštevoval aj domov Jodyho starých rodičov. A keďže Jodyho neustále za svoje nadanie na šport vychvaľovali, Jeff sa mu začal viac venovať. A to hlavne v súkromí. 

Nikomu sa to v tej dobe nezdalo zvláštne, keďže Jody ani jeho súrodenci nič nepovedali nahlas. Každý o ňom rozprával samé chvály, Jody naďalej exceloval v športe. Všetko sa zdalo byť na prvý pohľad v poriadku. 

Pedofilný učiteľ zneužíval 10-ročného chlapca, ten mlčal

Marec 1983. Jeff Doucet bol s rodinou Plauchéových dohodnutý, že Jodyho po tréningu zavezie domov. Jody sedel na prednom sedadle a Jeff sa prvýkrát rukou nevhodne dotkol Jodyho.

Keďže rýchlo ruku odtiahol, Jody si myslel, že to bola náhoda a ďalej túto záležitosť neriešil. Po rokoch povedal dospelý Jody v dokumente, že sa Jeff ako predátor snažil zistiť, kde má chlapec hranice a ako na dotyk zareaguje. Keď videl, že Jody svojim rodičom nič nepovedal, útoky začal častejšie opakovať. Jody bol zmätený, mal iba 10 rokov a neuvedomoval si, čo presne sa s ním deje. 

Keď Jeff zobral chlapcov na víkendovú súťaž v karate do Houstonu, pre Jodyho sa začalo skutočné peklo. Iní žiaci už išli spať, keď Jeff Jodymu pošepkal do ucha: „dnes večer ťa vyf*jčím.“ Jody nerozumel, prečo by to chcel spraviť a vôbec nevedel, ako má v tejto situácii reagovať. Jeff bol predsa jeho kamarát, niekto, komu kompletne veril a s kým rád trávil voľný čas. 

Gary Plauché so svojím synom

Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé roky znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, bol odsúdený, no vo väzení nesedel
Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé roky znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, bol odsúdený, no vo väzení nesedel Zdroj: Youtube/A time to kill: the jody plauche story

Týmto spôsobom Jeff chlapca zneužíval celý jeden mesiac, až kým sa nerozhodol, že ho znásilní. Od toho momentu ho znásilňoval každý deň keď boli spolu, niekedy aj viacnásobne. Jody stále vyhrával zápasy, takže rodičia trvali na intenzívnych každodenných tréningoch. 

Po jednom zápase sa rodina Plauchéových rozhodla, že víťazstvo oslávia u Jodyho strýka. Jeff ho k nemu mal zaviezť svojím autom. Po príchode však strýko spozoroval nezvyčajné správanie. Jeff bol očividne nahnevaný, s nikým sa nerozprával a chlapca sa pýtal, či si to ešte nerozmyslí. Pred odchodom mu dal pusu na ústa. 

Pre Jodyho strýka to bol varovný signál, že niečo na ich vzťahu nie je úplne v poriadku. Svoje podozrenie povedal rodičom, tí sa Jodyho opýtali, ale chlapec im nič nepovedal. Celú záležitosť preto rýchlo vypustili z hlavy. Nasledujúcich 6 mesiacov sa nič nezmenilo a pedofilný učiteľ Jodyho ďalej denne zneužíval. 

Keď si dospelý Jody spomínal a rozprával o tom, čo sa dialo, povedal, že Jeffa mal stále rád, aj keď neznášal, čo mu v súkromí robil. Stále preňho predstavoval toho zábavného kamaráta, ktorý ho často berie na výlety. 

Sexuálne zneužívanie Jeffovi nestačí, Jodyho unesie

Po 6 mesiacoch, vo februári 1984, vyzdvihol Jeff Jodyho u neho doma s výhovorkou, že ho chce zobrať do mesta. Chlapca však ani po niekoľkých hodinách nevrátil domov. Nikto sa nevedel s Jeffom skontaktovať. Nikto nevedel, kde presne by sa mohol nachádzať. 

Jodyho mama June sa preto rozhodla zavolať políciu. Jeff zatiaľ s chlapcom odišiel do Kalifornie, kde Jodymu prefarbil vlasy a vydával ho za svojho vlastného syna. Jody stále situáciu nechápal, bral to ako výlet do Hollywoodu. Jeff ho dokonca  zobral aj do Disneylandu.

Jody Plauché

Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé roky znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, bol odsúdený, no vo väzení nesedel
Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé roky znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, bol odsúdený, no vo väzení nesedel Zdroj: Youtube/A time to kill: the jody plauche story

Dni pribúdali, po Jodym nebola žiadna stopa a prípad si za túto dobu získal obrovskú mediálnu pozornosť. Prešlo 9 dní od únosu, keď sa Jeff rozhodol zavolať Jodyho rodičom. Oznámil im, že Jody je v bezpečí, je oňho postarané, no domov sa už nevráti. 

Čo však nemohol vedieť bol fakt, že tento hovor monitorovali agenti FBI. Polícia ešte počas telefonátu lokalizovala hotelovú izbu, kde sa Jeff s Jodym nachádzali. Mama tak v slúchadle počula, ako Jeffa Douceta zadržali. O pár minút na to sa dozvedela, že Jody je živý a zdá sa byť v poriadku.

Jodyho previezli lekári do nemocnice na vyšetrenia, aby potvrdili jeho zdravotný stav. Keďže išlo o únos maloletého dieťaťa, chlapec bol podrobený aj testu, ktorým sa zisťovalo, či ho náhodou niekto neznásilnil. I keď sám to niekoľkokrát poprel, v chlapcovom tele sa našli stopy po spermiách. Rodičom až vtedy došlo, že učiteľ karate ich syna po celý čas zneužíval. 

Maskovaný otec pedofila zastrelil 

Rodina túto správu len ťažko dokázala vstrebať. Najmä Gary sa s touto skutočnosťou nedokázal vyrovnať, veď otvoril tomuto človeku dvere do vlastného domova. 2 týždne po zadržaní Jeffa priviezli lietadlom späť do Louisiany, aby ho mohli právoplatne odsúdiť. 

Sprevádzali ho detektívi, ktorým sa po ceste Jeff priznal, že Jody nebol prvý chlapec, ktorého zneužil. Vraj ich bolo veľa, niektorí z rovnakého karate tímu ako bol Jody.  Na príchod pedofila čakali aj novinári, čiže to, čo nastalo po prílete zachytili aj kamery. 

Jeff Doucet kráčal v sprievode polície cez letisko, keď zrazu maskovaný muž vytiahol zbraň a jedným výstrelom ho zblízka strelil priamo do hlavy. Tento muž bol Gary Plauché, Jodyho otec, ktorého na mieste okamžite zadržali. 



Jeffa Douceta previezli do nemocnice a na druhý deň zomrel. Gary Plauché bol obvinený z vraždy druhého stupňa. Všade sa však hovorilo o tom, že ide o ospravedlniteľnú vraždu. Gary nezískal reputáciu vraha, ale hrdinu. Ľudia sa začali rodine ozývať, že ich podporujú a dokonca sa rozprávalo o verejnej zbierke, aby Gary dostal toho najlepšieho právnika. 

Veľa ľudí vravelo, že úplne rozumejú, prečo to Gary spravil. Jediný, kto to vtedy nechápal, bol práve Jody. Aj napriek všetkému utrpeniu, ktoré zažil, Jody stále považoval Jeffa za kamaráta. Teraz sa musel zmieriť nielen s tým, čo mu Jeff urobil, ale navyše aj s tým, že jeho otec Jeffa zavraždil. Pre malého chlapca to bolo náročné obdobie. 

Na súde sa Gary ku vražde priznal. Sudca ho odsúdil na 7 rokov s možným odkladom, 5-ročnú podmienku a 300 hodín verejnoprospešných prác. Vo väzení však nestrávil ani deň. Sudcovia, polícia, aj obyvatelia Baton Rougeu boli na jeho strane. Podľa denníka The Los Angeles Times, Gary v momente keď zastrelil Jeffa Douceta nedokázal racionálne rozoznať čo je správne a čo nie. 

Mama June po rokoch hovorila, že sa našlo veľa ľudí, ktorí proti nízkemu trestu protestovali. Vraj nebolo správne riešenie páchateľa takto odstreliť. Manžela sa ale zastala a kritikom nízkeho trestu odkázala, že si môžu vypočuť celú verziu toho, čo Jeff Doucet chlapcovi robil a nech jej potom povedia, ako by sa zachovali na Garyho mieste. 

Z Jodyho vyrástol úspešný muž, na traumatické obdobie sa snaží nemyslieť

V dokumente ESPN sa reportéri po rokoch opýtali Garyho Plauchého, či svoj skutok niekedy oľutoval. „Nie. A určite by som to urobil znova.“  V roku 2014 však utrpel porážku a zomrel vo veku 68 rokov. 

Ako sám Jody vraví, so situáciou sa vyrovnal. Chcel dokázať, že mu to nemôže zničiť život. Na strednej škole sa dvakrát stál najlepším futbalovým obrancom a pokračoval aj v štúdiu na univerzite, kde získal bakalársky titul.

Jody Plauché dnes

Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé roky znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, bol odsúdený, no vo väzení nesedel
Nahnevaný otec zastrelil učiteľa, ktorý mu dlhé roky znásilňoval syna. Ku vražde sa priznal, bol odsúdený, no vo väzení nesedel Zdroj: Youtube/A time to kill: the jody plauche story

Taktiež dostal v roku 2004 vyznamenanie od mesta za aktivistickú činnosť o tom, aký môže byť život po prežití traumatickej udalosti. Dnes má 47 rokov a o svojom príbehu stále organizuje prednášky.  Týmto spôsobom inšpiruje a dodáva silu iným ľuďom, ktorí mali podobný osud. 

Domov
Zdieľať
Diskusia