Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. októbra 2019, 18:11
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

79-ročný muž sa priznal k najväčšiemu počtu vrážd v americkej histórii: Zabil až 93 žien, FBI sa snaží nájsť obete

NEWS FBI MASOVÍ VRAHOVIA USA
Uložiť Uložené

Viac ako 50 obetí už potvrdili, FBI však verí, že Samuelove priznanie je pravdivé v plnej miere. Chcú nájsť všetky obete.

Samuel Little (79) sa priznal k zavraždeniu 93 žien. FBI sa podarilo identifikovať 50 z nich, zvyšné obete stále hľadá, o pomoc požiadali aj americkú verejnosť. Samuel je zatiaľ najväčším vrahom v histórii, priznal sa k väčšiemu množstvu vrážd ako preslávený Ted Bundy, o ktorého priznaniach si mohol sledovať aj seriál na Netflixe.

Odsúdený na doživotie

Aby sme boli presnejší, v roku 2014 ho v Kalifornii odsúdili na 3 doživotia. FBI má k dispozícii kresby, ktoré Samuel nakreslil z pamäti a dúfajú, že niekto si možno spomenie na detail, ktorý im v pátraní pomôže. S vysokou pravdepodobnosťou sa niektoré telá nikdy nenašli alebo sa prípad odložil. Niektoré z úmrtí boli mylne označené za predávkovanie alebo nehodu. FBI verí, že Samuelovo priznanie je pravdivé a snažia sa preto nájsť všetky obete.

Odporúčané
Znásilnili ju, no od polície dostala pokutu za klamstvo. Páchateľ znásilnil ďalších 27 žien a až potom uverili, že neklamala Znásilnili ju, no od polície dostala pokutu za klamstvo. Páchateľ znásilnil ďalších 27 žien a až potom uverili, že neklamala 4. októbra 2019, 15:06

K pátraniu vypustili tlačovú správu spolu so sériou videí, kde Samuel opisuje jednotlivé vraždy a stretnutia so svojimi obeťami, dohromady hovorí o piatich. Všetky detaily vysvetľuje s mrazivým pokojom, občas sa snaží spomenúť si, upresniť niektorú informáciu, akoby rozprával hocijaký príbeh z detstva. Podobnú stratégiu využili v FBI už vo februári, kedy uverejnili 16 portrétov, ktoré nakreslil.

Samuel zatiaľ ani raz nevyjadril ľútosť za svoje činy. Napriek tomu, že už sedí za mrežami, FBI chce zabezpečiť, že sa každý prípad uzavrie a každej obeti bude tak doprianá spravodlivosť.

 

Kto boli jeho obete?

Samuel útočil na ženy na okraji spoločnosti, ktoré boli najzraniteľnejšie. Dlhé roky si myslel, že ho nechytia, pretože sa nikto o jeho obete nezaujímal. Skôr ako jeho meno kriminalisti spojili s desiatkami vrážd, sa dostal do väzenia za bitie a zaškrtenie troch žien. Práve kvôli tomu sa jeho meno napokon podarilo spojiť so zabitím v Texase. Vyšetrovatelia k tomu použili ViCAP (Violent Criminal Apprehension Program) – o tomto programe si počul, ak si tiež sledoval seriál Unbelievable.

Domov
Zdieľať
Diskusia