Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2019, 14:59
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Irishman ukazuje Roberta De Nira v každom veku. Omladenie skrz CGI však miestami vyzerá ako záber z videohry

Irishman ukazuje Roberta De Nira v každom veku. Omladenie skrz CGI však miestami vyzerá ako záber z videohry
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY THE IRISHMAN
Uložiť Uložené

Irishman dorazí na Netflix už v novembri, my však dúfame, že na tých efektoch ešte popracujú.

Irishman sa tento rok stane najdrahším filmom Martina Scorseseho. S určitosťou už teraz vieme povedať, že až do konca svojej kariéry nič drahšie nenatočí. Môže za to hlavne technológia omladzovania hercov skrz CGI, pričom najväčšími zmenami si prejde postava Roberta De Nira. Frank Sheeran bol zamotaný v zmiznutí Jimmyho Hoffu (Al Pacino). Snímka sa točí podľa knihy I Heard You Paint Houses, v ktorej nájdeme spovede Sheerana v období jeho posledných rokov života. 

Odporúčané
Najkrajšie ženy vo svete športu #1 Najkrajšie ženy vo svete športu #1 8. januára 2014, 11:48

Skutočnosť a pravdepodobnosť toho, čo na obrazovke uvidíme, tu rolu hrať nebude. Nejde o životopisný film, ale o pravú Scorseseho gangsterku (aj keď nás jej producent varoval, že bude nesmierne dlhá a menej akčná než taký Goodfellas). Najzaujímavejšie na nej ale je, že omladzuje (a taktiež pridáva vrásky) niektorým svojim postavám. Takého De Nira budeme mať možnosť uvidieť v azda každej fáze svojho života (okrem dieťaťa či tínedžera). 



Netflix tesne pred trailerom uvoľnil 4 nové obrázky zachytávajúce jeho prerod od dvadsiatnika po starého deda. 76-ročný herec jednoducho nemôže len tak jednoducho vyzerať v pohybe ako dvadsiatnik. A to sa ukazuje aj na filme, kedy záber z čias vojny a jeho mladosti vyzerá... kadejako. Pokojne môžeme povedať, že dokonca horšie ako omladený Clark Gregg v Captain Marvel (zatiaľ čo Jacksonov výrazne mladší Fury vyzeral stále dokonalo). 

Talentovaní makači v ILM do toho určite dali všetko, ale zrejme nemali buď dostatok času, vfx artistov alebo zdrojov na to, aby všetky tie scény vyzerali pôsobivo. Niektoré z nich tak budú značne neprirodzené, na druhej strane ich je hneď niekoľko, ktoré vyrážajú dych. Nám ostáva už len počkať do premiéry a dúfať, že to bude vyzerať čo možno najlepšie. Keďže však ide o promo materiály, lepšie to už nebude, inak by to Netflix neukazoval. Viac sa o snímke dozvieš v našom vlákne tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia