Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2019, 9:42
Čas čítania 3:54
Tímea Krauszová

Evelyn a Polnišová v novom podcaste hovoria o rozchodoch, nevere a kamarátstve s výhodami. Spúšťačom bol ťažký rozchod Evelyn

Evelyn a Polnišová v novom podcaste hovoria o rozchodoch, nevere a kamarátstve s výhodami. Spúšťačom bol ťažký rozchod Evelyn
Zdroj: jauuu, PS: to bolelo
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podcast jauuu, PS: to bolelo je dnes najúspešnejší spomedzi všetkých slovenských podcastov, okrem spravodajských. Teší sa 500-tisíc stiahnutiam a 10-tisíc fanúšikom!

„O vzťahoch. A paralelných vzťahoch. Krízach vo vzťahoch. A rozchodoch. Jednoducho, o fraktúrach srdca.“  Takto uvádzajú svoj podcast Evelyn a Petra Polnišová. Ten za pár mesiacov vyskočil v rebríčku slovenských podcastov veľmi vysoko a predpokladáme, že sa počet fanúšikov bude iba rozrastať. My sme sa s nimi stretli, aby sme zistili, ako sa im darí, prečo sa do podcastu pustili a či ešte niekedy v budúcnosti budú mať ako hosťa muža.

Čísla svedčia o obľúbenosti

Na Instagrame majú zatiaľ len 11 príspevkov, ale už takmer 10 tisíc sledovateľov. Na Podbean svieti číslo 515 tisíc stiahnutí. Od producenta podcastu vieme, že mesačne si ich vypočuje okolo 200 tisíc ľudí, pričom prvých 10 tisíc nazbierajú už počas prvých 24 hodín. Tieto čísla hovoria sami o sebe a dokazujú, že Petra a Evelyn trafili tému, ktorá ľudí naozaj zaujíma. Podcast je stále v začiatkoch, no už teraz je jeho počúvanosť naozaj vysoká. Z technického hľadiska je podcast veľmi kvalitný. Podľa informácií Refresheru investovali do techniky a samotné epizódy spracúvajú ľudia s mnohoročnými skúsenosťami z rádia.

Okrem technického spracovania im k obľúbenosti pomohol aj výber témy. Jedinečnosťou Jauuu, PS: to bolelo je práve otvorenosť, s ktorou sa venujú témam ako žiarlivosť, nevera či kamarátstvo s výhodami. Žiadnej témy sa Evelyn s Petrou nezľaknú a hoci sú mimoriadne vážne, počúvať ich je jedna radosť. 

Najkrajšie na podcaste je to, že okrem vlastných príbehov zdieľajú aj tie, ktoré im pošlú poslucháči na Instagrame. Tvoria ho teda spoločne s ľuďmi.

My sme sa s Evelyn a Petrou stretli, aby sme zistili, ako sa k tvorbe podcastu dostali, prečo ho robia a či ich počúvajú aj muži.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jauuu PS: To Bolelo (@jauuu_ps_tobolelo) on

Téma aj spracovanie je na 100 % ich nápad

Domov
Zdieľať
Diskusia