Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. augusta 2019, 12:18
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Kombi raketa Audi RS6 Avant dostáva úplne nový vzhľad a techniku

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Výkon vzrástol na okrúhlych 600 koní. Mild-hybrid ale dokáže vypnúť až polovcu valcov alebo motor zhasnúť úplne.

Audi RS6 Avant sa teší mimoriadnej obľube, keďže spája vlastnosti komfortného kombíku pre rozvoz detí do školy s vlastnosťami superšportu. A popri tom poriadne dobre vyzerá.

Štvrtá generácia sa oficiálne ukázala presne mesiac pred domácim autosalónom vo Frankfurte. S bežnou A6-tkou má ale spoločné len predné dvere, kufor a strechu. Ostatné časti kapoty museli ustúpiť ostro rezanému bodykitu pripomínajúcemu neviditeľné stíhačky a svetlám z Audi A7.

Kombi raketa Audi RS6 Avant dostáva úplne nový vzhľad a techniku
Zdroj: Audi.com

O pohon sa naďalej stará 4-litrový osemvalec prepĺňaný dvomi turbami, no v novinke je vyhnaný až na 441 kW (rovných 600 koní) a okrúhlych 800 Nm. Samozrejme, cez systém Quatrro poháňa všetky štyri kolesá a pri takýchto mamutích parametroch nemôže byť pochýb o tom, že to zvládne výhradne cez dvojspojkový 8-stupňový automat Tiptronic. 

Po aktivácii launch-control na stovku vyštartuje za 3,6 sekundy a zastaví sa až na elektronicky obmedzených 250 km/h.

Kombi raketa Audi RS6 Avant dostáva úplne nový vzhľad a techniku
Zdroj: Audi.com

V zákrutách má najostrejšie kombi podržať posielanie krútiaceho momentu na jednotlivé kolesá a adaptívny vzduchový podvozok s prepínateľnými režimami Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency a Individual. Po vzore BMW a M-kových modelov ale na volant pribudne aj tlačidlo RS MODE, slúžiace ako rýchla skratka k vlastným nastaveniam pod názvom RS1 a RS2. To pre prípad, že by vodič potreboval náhle zmeniť charakteristiku auta a upraviť kontrolu stabilizačného systému. 

Kombi raketa Audi RS6 Avant dostáva úplne nový vzhľad a techniku
Zdroj: Audi.com

V bežných situáciách by však RS6 Avant mohol byť aj relatívne úsporný. Dokáže totiž vypnúť polovicu valcov a keďže pôjde už v štandarde o tzv. mild-hybrid, pri kľudnej jazde a uvoľnení plynu v rozmedzí 55 až 160 km/h motor zhasne úplne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia