Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2019, 13:55
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Úzka parcela nie je prekážkou. Presvedčí ťa o tom bývanie v lukratívnej časti Bratislavy

Úzka parcela nie je prekážkou. Presvedčí ťa o tom bývanie v lukratívnej časti Bratislavy
Zdroj: Tomáš Manina
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Nehnuteľnosť, ktorá bola prispôsobená pozemku, avšak vôbec jej to neuberá na kráse.

Počas priblížne 5 rokov, počas ktorých sa venujeme architektúre, sme už mali možnosť vidieť rôzne nehnuteľností naprieč celým svetom, avšak len málokedy sa nám podarí nazrieť do bývaní v exkluzívnych lokalitách nášho hlavného mesta

Skrz nasledujúce riadky avšak danú možnosť mať budeme vďaka fotografovi Tomášovi Maninovi. Konkrétne navštívime sídlo, ktorého hlavnou devízou je dobrá dostupnosť do centra a zároveň príroda v podobe lužných lesov za chrbtom. 

Dielo, pod ktorým je podpísaný Ing.  Martin Duchoň, bolo do veľkej miery prispôsobené pozemku v tvare úzkeho obdĺžníka a viac ako do šírky je tak tvarovené do priestoru v jednotlivých úrovniach. Samotná obytná plocha bola rozdelená na dennú časť (južná strana) a nočnú so 4 izbami (severná strana), pričom vďaka princípu „Sokratovho domu“ zabezpečujú príjemnú teplotu a presvetlenosť prenikajúce slnečné lúče. 

Najdominantnejším článkom nízkoenergetického domu je bez akýchkoľvek pochýb výhľad prelínajúci takmer celú južnú stranu s obývacou miestnosťou a jedálňou zároveň. Majiteľom sa tak do interiéru premieta obraz s ramenom rieky a bujnou vegetáciou spomínaných lesov. 

Autori: Ing. Martin Duchoň 

Hlavný dodávateľ realizácie: greenstudio, s.r.o. 

Plocha pozemku: 500 metrov štvorcových 

Podlažná plocha: 125 metrov štvorcových 

Návrh & realizácia: 2015-2016 / 2017-2018

Domov
Zdieľať
Diskusia