Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2019 o 16:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Údajný šéf nitrianskeho podsvetia spájaný s vraždou Miroslava Sýkoru sa dostane na slobodu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ferus mal mať blízke vzťahy so zavraždeným vodcom Sýkorovcov či Pápayovcov.

90. roky na Slovensku za sebou zanechali nezabudnuteľný otlačok mafiánskej éry, pričom väčšina z niekdajších gangstrov skončila za mrežami, alebo sú už aktuálne po smrti. Údajný mafiánsky boss Nitry Ľuboš Ferus však svoje spojenie s mafiou dlhodobo odmieta. Mikuláš Černák má ale na vec iný názor a tvrdí, že Ferus patril v 90. rokoch medzi popredných členov organizovaného zločinu.

Ferus je aktuálne obvinený z lúpeže, počas ktorej údajne s nožíkom v ruke spoločne s ďalšími mužmi žiadal od posádky taxíka finančnú hotovosť a mobil. Za daný čin bol stíhaný väzobne, no podľa informácií TV Markíza však Ferusa 30. júla pustia na slobodu.

Odporúčané
Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti 9. júla 2019 o 17:49

Udalosť sa mala odohrať 29. decembra 2018. Ferus tvrdí, že chcel týmto konaním iba pomôcť majiteľovi podniku v Leviciach, v ktorom mali muži z taxíka spraviť neporiadok a odmietali zaplatiť.

Obžalovaný v minulosti otvorene priznal svoje priateľstvo s niekdajším mafiánskym šéfom Tiborom Pápayom, ktorého činnosť sa vyznačovala extrémnym násilím. Ako sám Ferus tvrdí, kedysi udržiaval taktiež dobrý vzťah s niekdajším vodcom gangu Sýkorovcov Miroslavom Sýkorom.

Medzi obžalovanými z jeho zavraždenia (6. február 1997) však paradoxne patrí taktiež aj Ferus. Ten sa mal údajne podieľať na zabezpečení áut, zbraní a vyplatení odmeny pre dnes už zosnulého Petra Križanoviča.

Odporúčané
Za jeho vraždou mohli stáť SIS aj mafián s amputovanou nohou. Sýkorovci kedysi vládli podsvetiu Za jeho vraždou mohli stáť SIS aj mafián s amputovanou nohou. Sýkorovci kedysi vládli podsvetiu 24. januára 2019 o 16:45
Domov
Zdieľať
Diskusia