Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2019, 22:01
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Za rovnoprávnosť pohlaví a rás prestanem bojovať až v hrobe, odkazuje Serena Williams celému svetu

ŠPORT
Uložiť Uložené

Po finálovom zápase Wimbledonu odpovedala Serena Williams aj na otázky, ktoré sa netýkali priamo jej športovej kariéry.

Serena Williams dnes po prehre vo finále Wimbledonu ukázala obrovské srdce aj mimo ihriska. Na tlačovke mimo otázok týkajúcich sa jej výkonu a pocitov totiž odpovedala aj na otázku, ktorá sa týkala jej iniciatívy v oblasti boja za ľudské práva a rovnoprávnosť. 

Pred časom v súvislosti so septembrovým konfliktom s rozhodcom totiž Serenu kritizovala legendárna americká tenistka a členka siene slávy Billie Jean King. Tá tvrdí, že namiesto prehnanému venovaniu energie do práv pohlaví a rás by sa mala Serena naplno venovať len tenisu a svojmu dieťaťu.

Odporúčané
Serena Williams nazvala rozhodcu klamárom a obvinila ho zo sexizmu. Potom prehrala finále US Open Serena Williams nazvala rozhodcu klamárom a obvinila ho zo sexizmu. Potom prehrala finále US Open 9. septembra 2018, 13:31

Keď dnes reportérka s týmto citátom konfrontovala jednu z najlepších hráčok sveta, dočkala sa veľmi stručnej, ale zato veľavravnej odpovede, po ktorej snáď už nikto nebude mať potrebu spochybňovať jej aktivity. „Deň, kedy prestanem bojovať za rovnoprávnosť a ľudí, ktorí vyzerajú ako ja alebo vy bude dňom, kedy budem v hrobe,“ odpovedala Serena Williams.

Domov
Zdieľať
Diskusia