Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2019, 15:09
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Vzniká nová sociálna sieť od Google, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Internetový gigant chce ľudí spojiť ešte viac, a preto už testuje svoj ďalší produkt. A môže byť pomerne úspešný.

Niekoľko mesiacov dozadu vypol Google svoj nevydarený Google+. Uplynul určitý čas a technologický svet je informovaný o ďalšej chystajúcej sa novinke z dielne internetového giganta. Area 120, ktorá je miestom, kde Google skúša svoje jednotlivé produkty, aktuálne testuje nový pokus o sociálnu sieť, informuje portál Gizmodo.

Má názov Shoelace, čo je v slovenskom preklade Šnúrka. V súčasnosti sa ešte na nej intenzívne pracuje a dostupná je len v New Yorku, USA. Poďme si však zhrnúť, aké informácie sú zatiaľ dostupné. Jej úlohou by malo byť prinútiť jej používateľov tráviť čo najmenej času na sociálnej sieti. Povieš si, že čo je to za paradox... Avšak Shoelace bude inou platformou, aké poznáš.

Vzniká nová sociálna sieť od Googlu, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času
Vzniká nová sociálna sieť od Googlu, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času Zdroj: shoelace.nyc

Dôležitú úlohu získajú Loops, teda Slučky. Ako používateľ si vo svojom profile budeš môcť nastaviť svoje záujmy a preferencie (máš rád turistiku, psov, šport, fotografovanie). Tie zverejníš na svoj profil a urobia tak aj ďalší ľudia z tvojho okolia. Následne sa môžete pridať do spoločnej aktivity a vytvoriť spomínanú Slučku. Tie dokážeš kdekoľvek aj zdieľať prostredníctvom hyperlinku. Zapojiť sa môžete či už ako dvojica alebo väčšia skupina.

Vzniká nová sociálna sieť od Googlu, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času
Vzniká nová sociálna sieť od Googlu, ktorá nechce, aby si na mobile trávil väčšinu svojho času Zdroj: shoelace.nyc

Samozrejme by si nemal dostávať návrhy na akcie z druhého konca sveta. Dôležitým elementom novej sociálnej siete je práve jej zameranie na blízke okolie používateľa. Kedy ju budeme mať aj na Slovensku? V súčasnosti to asi ešte nikto nevie. Aktuálne sa testuje v New Yorku, neskôr sa rozšíri aj do iných štátov USA. Kým sa dostane do nášho regiónu, bude to ešte trvať. Potrebovať však budeš Android v.8.0 alebo v.11.0 a vyššie.

Domov
Zdieľať
Diskusia