Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2019, 14:34
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Bratislave pribudne 10 000 nových stromov a kríkov, zaviazal sa primátor Matúš Vallo

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Niektoré časti hlavného mesta sa zmenia na nepoznanie.

Bratislava má v pláne zasadiť 10 000 nových drevín, vytvoriť tri mestské aleje, zabezpečiť kvalitnú údržbu zelene, postarať sa o brehy Dunaja a bojovať so znečistením ovzdušia, informoval Nový Čas o záväzkoch mestského zastupiteľstva.

To všetko sa spomína v programovom vyhlásení na roky 2019 až 2022, ktorý je už schválený. Autorom stanovených cieľov je primátor Matúš Vallo a mestskí poslanci – ak sa plány podarí dodržať, niektoré časti Bratislavy sa tak zmenia na nepoznanie.

Programové vyhlásenie sa venuje aj nepripravenosti Bratislavy na klimatické zmeny. Pri projektovaní nových stavieb či úpravách verejného priestoru sa bude musieť myslieť práve aj na znižovanie dopadov klimatických zmien.

V pláne je tiež obmedziť hospodársku ťažbu dreva v Mestských lesoch Bratislavy. S klimatickými zmenami súvisí aj plán zasadiť 10 000 nových drevín, teda stromov a kríkov, pričom sa vytvoria aj tri nové mestské aleje, napríklad na Panónskej ceste či Brnianskej ulici.

V Bratislave pribudne 10 000 nových stromov a kríkov, zaviazal sa primátor Matúš Vallo
Zdroj: visitbratislava
Domov
Zdieľať
Diskusia