Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2019, 11:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Homofóbom roka sa stal Štefan Harabin. Anti-cenu získal aj kvôli rekordnému počtu hlasov

ZAUJÍMAVOSTI ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Víťaza anti-ceny vybrali v hlasovaní ľudia.

Anti-cenu Homofób roka, ktorú organizuje Inštitút ľudských práv, tentokrát vyhral Štefan Harabin. Celkovo sa do hlasovania zapojilo viac ako 40-tisíc ľudí, čo vytvorilo nový rekord. Harabin z nich za svoj výrok o homosexuálnych učiteľoch získal viac ako 17-tisíc, a teda triumfoval so 43,49 % všetkých hlasov. Hlasujúcim sa nepozdával výrok „Nie je možné, aby na základných školách naše deti učili dvaja homosexuáli, čo je v rozpore s Ústavou.“

O anti-cenu sa okrem Harabina pobili aj kandidát na prezidenta Róbert Mistrík, kazateľ Marián Kuffa, katolícky biskup Milan Chautur a arcibiskup Ján Orosch. Mistrík sa umiestnil na druhom mieste s takmer 12-tisíc hlasmi, keď povedal, že si deti nezaslúžia adopciu homosexuálnymi rodičmi, pretože sa k tomu nemôžu vyjadriť a mohli by z toho mať v budúcnosti traumu.

Odporúčané
Kňaz Martin: Niektoré praktiky cirkvi sú blízke mafiánskym, pedofilné škandály sú zľahčované Kňaz Martin: Niektoré praktiky cirkvi sú blízke mafiánskym, pedofilné škandály sú zľahčované 8. júla 2019, 11:20

Na posledných troch miestach sa potom umiestnili Kuffa, Orosch a Chautur. Prvý rozprával o výbore liberálov na zasahovanie proti suverenite štátu, druhý sa pohoršoval nad tým, že láska medzi dvoma mužmi nie je podľa niektorých katolíckych politikov hriechom a ten posledný zase útočil na gender-ideológiu rozbíjajúcu cirkev.

Domov
Zdieľať
Diskusia