Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2019, 9:32
Čas čítania 1:55
Oskar Almássy

Diablov advokát je strhujúcim thrillerom s nezabudnuteľným hereckým koncertom Al Pacina v úlohe Lucifera

Diablov advokát je strhujúcim thrillerom s nezabudnuteľným hereckým koncertom Al Pacina v úlohe Lucifera
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Nevieš, čo by si si pozrel? Potom by ti mohli pomôcť naše pravidelné tipy.

Máme tu opäť sobotu, čo znamená, že dorazilo ďalšie vydanie našej rubriky Tipy na filmy. V nej ti už klasicky ponúkneme trojicu skvelých projektov, ktorým by si určite mal dať šancu.

Oskar Almássy – Diablov advokát (The Devil's Advocate, 1997, réžia: Taylor Hackford)

Satanistický horor, nadprirodzený thriller alebo súdna dráma? V prípade strhujúceho Diablovho advokáta môžeme hovoriť o všetkom z vymenovaného. Snímka hovorí o mladom právnikovi (Keanu Reeves), ktorý je pre víťazstvo v súdnej sieni schopný urobiť čokoľvek.

Dokonca aj obhajovať ľudí, o ktorých vie, že sú vinní. Aj vďaka tomu si ho všimne samotný Lucifer (Al Pacino) a ponúkne mu prácu vo svojej prestížnej firme. Má s ním však oveľa väčšie plány, než by sa mohlo zdať.

Snímke dominujú najmä výborne napísané dialógy, podmanivá výprava a skvelí herci. A to v prvom rade Al Pacino a jeho majstrovský herecký koncert, vďaka ktorému je právom považovaný za jedného z najlepších filmových Luciferov. Parádna deväťdesiatková záležitosť! 8,5/10

Dušan Šutarík – Everybody Wants Some!! (2016, réžia: Richard Linklater)

Pred časom som ti na tomto mieste odporučil výbornú coming-of-age komédiu Dazed and Confused od Richarda Linklatera. Dá sa povedať, že Everybody Wants Some!! je akýmsi jej duchovným pokračovaním.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Tentokrát je v centre diania skupina baseballových hráčov, ktorí si užívajú posledné dni leta pred nástupom na vysokú školu. V skratke sa dá povedať, že Linklater pokračuje v poetike Dazed and Confused. Opäť nejde primárne o príbeh, ale o atmosféru pohody, kamarátstva a romantických eskapád hlavných hrdinov (najmä teda prváka Jakea v podaní Blakea Jennera).

Skvelému dojmu pomáhajú tiež sympatické postavy a schopní herci (okrem Jennera napríklad aj Tyler Hoechlin či Zoey Deutch). Pokiaľ máš rád nezávislé coming-of-age komédie, rozhodne by si mal dať Linklaterovej snímke šancu. 9/10

Šimon Kucka – Po úradných hodinách (After Hours, 1985, réžia: Martin Scorsese)

Veľmi netradičná snímka od Martina Scorseseho nesie názov Po úradných hodinách a zavedie ťa, ako inak, do New Yorku. Bližšie sa spoznávame s hlavným hrdinom menom Paul Hackett (Griffin Dunne), bezvýznamným úradníkom s nezaujímavým životom. Všetko sa ale razom zmení, keď sa po úradných hodinách vyberie do reštaurácie, kde stretáva Marcy (Rosanna Arquette).

Dá sa s ňou do reči a ona ho pozve k sebe do bytu. To, čo ale bude nasledovať potom, Paul nečakal ani v tých najdivokejších snoch. Ak by som pred zhliadnutím filmu nezistil, že za ním stojí Martin Scorsese, automaticky by som ho priradil k tvorbe Davida Lyncha, majstra v mysterióznych a surreálnych výtvoroch.

Zbesilá jazda z pera Josepha Miniona ti nedá celú hodinu a pol vydýchnuť a ty sa môžeš akurát tak usadiť a vychutnávať si, čo vidíš a počuješ (za skvelým soundtrackom stojí Howard Shore). Môžeš mi veriť, že nech sa akokoľvek snažíš uhádnuť, čo príde v nasledujúcej scéne, nepodarí sa ti to. V závere všetko do seba hladko zapadá a mne neostáva iné, ako Scorsesemu zatlieskať a oceniť filmárske kvality rodáka z Little Italy, ktorý očividne vie točiť aj niečo iné, ako len gangsterky. 8/10

Domov
Zdieľať
Diskusia