Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2019, 14:34
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Mobilná hra Harry Potter v štýle Pokémon Go je už dostupná. Čo všetko ťa v nej čaká?

TECH HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Skúsiš si zahrať Harry Potter: Wizards Unite aj ty?

Určite si ešte spomenieš na Pokémon Go, ktorý istý čas dokázal ovládať komunitu užívateľov mobilných telefónov po celom svete. Štúdio Niantic stojace za Pokémon Go v spolupráci s WB Games sa tentokrát pustilo do projektu s názvom Harry Potter: Wizards Unite, ktorého spustenie bolo plánované na 21. júna 2019, a teda na dnešný deň.

V mobilnej hre sa tak ako v prípade Pokémon Go budeš musieť pohybovať v reálnom svete a hľadať rôzne magické artefakty. Podobne ako v Pokémon Go príde aj na súboje. Tentokrát však budeš na svojich nepriateľov miesto Pokémonov vyťahovať prútik.

Vývojári hry už v minulosti sľubovali, že by sa v Harry Potter: Wizards Unite malo objaviť viac ako 100 rôznych interakcií a nižšie priložený gameplay nadšených hráčov nasvedčuje tomu, že svet mobilného Harryho Pottera bude skutočne pestrý.

Na začiatku hry si budeš vytvárať postavu a neskôr sa klasifikuješ do jednej z trojice tried (Aurors, Magizoologists, Professor). A ako sa už zo skúseností z RPG hier iste správne nazdávaš, každá jedna trieda bude mať odlišné schopnosti. Prvou z tried ťa bude sprevádzať samotný Harry Potter, druhou Hagrid a treťou profesorka McGonagallová.

Príbeh hry je zasadený do obdobia po porážke obávaného Voldemorta a Harry s Hermionou pracujú na Ministerstve mágie. Hráč bude mať tú česť pridať sa medzi zamestnancov ministerstva a bojovať proti hrozbe s názvom Calamity.

Čarodejnícky svet môže byť za krátku dobu odhalený muklom, ktorí doposiaľ žili v nevedomosti. Tvojím cieľom teda bude zbierať po svete rôzne predmety, ktoré by sa mohli dostať do rúk nesprávnym osobám. Hru nájdeš na Google Play v tomto odkaze. Harry Potter: Wizards Unite je aktuálne dostupný užívateľom mobilných telefónov v USA, v UK, na Novom Zélande a v Austrálii, ale je len otázkou času, kedy sa dostane aj k nám.

Anketa:
Dáš hre Harry Potter: Wizards Unite šancu?
Určite
Zvážim to
Nie
Určite
66 %
932 Hlasov
Zvážim to
23 %
325 Hlasov
Nie
11 %
161 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia