Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2019, 9:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nike v predajniach predstavilo plus-size figuríny. Chce, aby športovali všetci bez rozdielu

MÓDA NIKE
Uložiť Uložené

V londýnskom obchode nájdeš nové figuríny.

Spoločnosť Nike si začala svoju spoločenskú zodpovednosť voči ženám uvedomovať už v roku 2017. Vtedy predstavila novú plus-size kolekciu, z ktorej si vyberú aj bacuľatejšie ženy túžiace po oblečení na cvičenie.

Od polovice minulého týždňa preto Nike uviedlo vo svojej predajni v Londýne nové bacuľaté figuríny, aby si každá zákazníčka mohla všimnúť, ako jednotlivé kúsky vyzerajú na rozdielnych postavách, píše CNN.

Nike v predajniach predstavilo plus-size figuríny. Chce, aby športovali všetci bez rozdielu
Zdroj: Nike

Nike sa rozhodlo, že chce vo vynovenej predajni oslavovať rozmanitosť a inkluzivitu v športe, čo pretransformovalo do prvej takejto figuríny v celom svojej histórii. Značka chce byť aj naďalej jedným z najväčších podporovateľov ženských atlétiek, ktoré motivujú zákazníčky zo všemožných plagátov v predajni, avšak uvedomuje si svoj význam aj medzi bežnými ženami športujúcimi len rekreačne.

Aj keď Nike nie je prvou značkou s bacuľatou figurínou v predajni, pretože ju v minulosti predbehli spoločnosti ako Old Navy či Nordstrom, zrejme si z tejto iniciatívy zoberú príklad mnohé ďalšie značky. Každý si koniec koncov zaslúži rovnakú príležitosť začať športovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia