Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2019, 11:57
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Brad Pitt sa v sci-fi Ad Astra vydáva na planétu Neptún, kde jeho otec Tommy Lee Jones pátral po mimozemšťanoch

Brad Pitt sa v sci-fi Ad Astra vydáva na planétu Neptún, kde jeho otec Tommy Lee Jones pátral po mimozemšťanoch
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

O herecké hviezdy má pripravované sci-fi rozhodne postarané.

Slávny hollywoodsky herec Brad Pitt v snímke Ad Astra (z latinčiny – Ku hviezdam) stvárňuje odvážneho vesmírneho inžiniera Roya McBridea. Ten sa vydáva na misiu s neistým koncom. Jeho otec, ktorého vo filme zosobňuje rokmi overený Tommy Lee Jones, sa približne pred dvadsiatimi rokmi stratil na planéte Neptún. Pri pátraní po otcovi sa však McBride dostane k odhaleniu nebezpečenstva ohrozujúceho život na našej planéte.

O lákavo pôsobiacom sci-fi Ad Astra sme písali naposledy v minulom roku, kedy sme mali možnosť nahliadnuť na úplne prvý obrázok z filmu. Vtedy sa ešte ale premiéra snímky plánovala na začiatok tohto roku, no trailer bol stále v nedohľadne.

Ešte len v roku 2018 našu redakciu mimoriadne zaujala dráma First Man s Ryanom Goslingom, ktorá bola nominovaná na Oscara v štyroch kategóriách (odniesla si však iba sošku za vizuálne efekty). Je preto viac než pravdepodobné, že sa po zhliadnutí Ad Astra dostaneme aj k porovnávaniu týchto dvoch titulov, kde sa hlavný hrdina vydáva do kozmu. Alebo nás nebodaj čaká nový Interstellar? Nechajme sa prekvapiť.

Okrem Brada Pitta a Tommyho Lee Jonesa si vo filme zahrajú Donald Sutherland, Ruth Negga, Jamie Kennedy a ďalší. O scenár a réžiu Ad Astra sa postaral 50-ročný James Gray, režisér dobrodružnej drámy The Lost City of Z, kde si mohol vidieť hercov, ako Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller či Tom Holland. Americká premiéra je plánovaná na 20. september (září) 2019. Slovenská a česká premiéra nebola zatiaľ stanovená.

Brad Pitt sa vydáva na planétu Neptún, kde jeho otec Tommy Lee Jones pátral po mimozemšťanoch
Brad Pitt sa vydáva na planétu Neptún, kde jeho otec Tommy Lee Jones pátral po mimozemšťanoch Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia