Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2019, 9:19
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda ukazuje svoj majestátny pick-up. Nový terénny Mountiaq si však nekúpiš

Škoda ukazuje svoj majestátny pick-up. Nový terénny Mountiaq si však nekúpiš
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/straight-to-the-summit-with-the-skoda-mountiaq-sixth-skoda-student-concept-car-is-a-call-to-adventure/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Nie je školský projekt ako školský projekt.

Automobilka Škoda nám so železnou pravidelnosťou servíruje výtvory, pod ktoré sa podpísali študenti. Aby sme boli presnejší, študenti v rámci Stredného odborného učilišťa strojárenského Škoda Auto v Mladej Boleslavi azda každý rok skúšajú, ako sa stavia reálny automobil, no a tento rok je toho výsledkom pick-up Mountiaq.

Ako ti určite došlo, ide o jednokusovú záležitosť, ktorá bola vyvinutá na základoch SUV-čka Kodiaq. Práce na ňom začali ešte na jeseň minulého roka, pričom cieľom mal byť model určený pre jazdu za dobrodružstvami. Podstatou prestavby je zadná časť, kde miesto druhého, prípadne tretieho radu sedadiel nájdeme veľkú korbu. Mountiaq je totiž len dvojdverový pick-up, ktorý bol navyše prispôsobený na zdolávanie i náročnejšieho terénu.

gd
gd Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Exteriér zdobia prídavné LED-kové svetlá (v nárazníku i rampa na streche) či mohutný predný rám, kde nechýba navijak. Celá karoséria bola zosilnená a zároveň zdvihnutá vyššie. Nárast centimetrov evidujeme aj do šírky, pod čo sa podpísali vytiahnuté blatníky (+ 30 mm). Pod nimi sa nachádzajú 17" disky Rockstar II s robustnou terénnou vzorkou, čím je celková svetlá výška až 290 milimetrov.

O pohon 2450-kilogramového pick-upu sa stará benzínový štvorvalec 2.0 TSI s výkonom 140 kW / 190 koní. Ako exteriér, tak i interiér dostal viaceré nové terénne prvky. V kokpite dominujú oranžové detaily, ktoré sekundujú laku karosérie. Audio systém majú na starosti reproduktory s výkonom 300 W, zatiaľ čo subwoofer má výkon až 2 000 W.

Samozrejme, ako predošlých päť študentských výtvorov, aj šiesty pick-up je určený len na reprezentačné účely a nie je na predaj. I keď sa o pick-upe od Škody posledné roky hovorí pomerne často, Mountiaq určite v sériovej výrobe neuvidíme.

Domov
Zdieľať
Diskusia