Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2019, 13:46
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Mama pustila 4-ročného chlapca prvýkrát samého von. Zavraždil ho len 13-ročný Eric

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené

Šikana zapríčinila smrť malého chlapca.

Milujúci a vtipný. Tak opisovali mladšiu verziu Erica Smitha. Zbožňoval svojich starých rodičov, Red a Edie naňho nemali zlého slova. „Vždy, keď k nám prišiel, objal nás a vybozkával. Bol taký malý klaun,“ spomínajú starí rodičia.

Jeho správanie sa však vekom zmenilo, bol agresívnejší. Prešiel mnohými vyšetreniami, skúmali funkcie jeho mozgu, hladinu hormónov, no nenašli nič, čo by vysvetľovalo jeho násilné správanie. Neskôr mu bola diagnostikovaná porucha osobnosti – rýchlo a bezdôvodne menil nálady a mal výbušnú povahu.

Odporúčané
Len 12-ročné dievča vyvraždilo rodinu, zakázali jej totiž chodiť s 23-ročným priateľom. Keď ich zatkli, požiadal ju o ruku Len 12-ročné dievča vyvraždilo rodinu, zakázali jej totiž chodiť s 23-ročným priateľom. Keď ich zatkli, požiadal ju o ruku 30. marca 2019, 12:35

To spôsobovalo, že často konal násilne a nepredvídateľne. Porucha, ktorou chlapec trpel, je v jeho veku vzácna.  Článok patrí do série textov, ktoré nájdeš pod tagom Vraždy spáchané deťmi, určite sa tam zastav.

Mama ho prvýkrát pustila von samého

Eric žil v malom mestečku Savona na západ od New Yorku.  Bol samotár a ostatné deti sa mu vysmievali pre jeho vzhľad. Odstávali mu uši, nosil veľké okuliare, bol ryšavý a mal pehy. Svoj hnev často potláčal, čo malo napokon fatálne následky.

Počas leta, 2. augusta roku 1993, Eric Smith navštevoval tábor pre deti. Programu sa zúčastnil aj štvorročný Derrick Robie, ktorý býval len blok od parku, kde sa akcia konala. Väčšinou Derricka chodila odprevadiť mama, no tentokrát mala veľa práce s Daltonom, mladším bratom Derricka. „Je to v poriadku, mami,“ povedal a dal jej bozk. „Milujem ťa,“ a odišiel. Bolo to prvýkrát, čo ho mama nechala ísť samého. A bohužiaľ aj posledný.

Podľa vlastných slov cítila, že sa niečo stalo. „Prisahám, že to bol okamih, kedy zomrel,“ približuje Doreen Robie, matka Derricka. Vtedy ešte nevedela, že len pár minút nato, ako Derrick odišiel z domu, už bol pravdepodobne mŕtvy.

Zneuctil ho palicou. Chcel si byť istý, že je mŕtvy

Keď mal trinásť rokov, Eric zavraždil Derricka Robieho, len štvorročného chlapca. Vylákal ho do neďalekého lesa, keď boli na ceste do tábora. Smith ho udrel skalou do hlavy. Keď ležal na zemi, mladého chlapca udusil. Následne ho vyzliekol dohola a zneuctil vetvou stromu, aby sa uistil, že ho zabil.

Odporúčané
Nahovorila priateľa, aby vyvraždil jej rodinu vrátane malých bratov. Otec dcére odpustil a navštevuje ju vo väzení Nahovorila priateľa, aby vyvraždil jej rodinu vrátane malých bratov. Otec dcére odpustil a navštevuje ju vo väzení 10. októbra 2023, 9:30

Robieho matka Doreen šla Robbieho vyzdvihnúť do tábora. Tam sa dozvedela, že sa ani nedostavil. Telo bolo nájdené štyri hodiny po tom, čo matka zavraždeného chlapca polícii oznámila, že je nezvestný. Ešte v ten týždeň sa Eric Smith priznal svojej rodine, tá to nahlásila polícii. Bol obvinený z vraždy druhého stupňa.

Eric Smith bol 16. augusta 1994 odsúdený na maximálne možné obdobie, čiže doživotie. Vo väzení chlapec napísal list, v ktorom sa ospravedlnil rodine Derricka, čítal ho vo verejnej televízii. „Viem, že moje činy spôsobili hroznú stratu. Je mi to naozaj ľúto. Premýšľal som, čo už Derrick nikdy nezažije. Jeho 16. narodeniny, Vianoce, vlastniť svoj dom, vyštudovať vysokú školu, svoje prvé dieťa. Chcel by som sa vrátiť v čase a vymeniť si to s Derrickom, tú bolesť, ktorú som mu spôsobil. Ale nedá sa to,“ povedal.

Domov
Zdieľať
Diskusia