Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2019, 17:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

„Ňenormalňe ho rozdzigal!" Košičania zabávajú novým hokejovým slovníkom krajinu pred majstrovstvami sveta

ŠPORT HOKEJ KOŠICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Košičania vymysleli skvelý spôsob, ako spropagovať svoje mesto vďaka majstrovstvám sveta v hokeji.

Slovenskí hokejisti budú hrať na domácich majstrovstvách sveta zápasy v Košiciach. Keď v roku 2011 hrali v Bratislave, východniarom mohlo byť smutno, a tak sa teraz karta obrátila. Košičania sa preto poctivo pripravujú na nával nových turistov, ktorí si prídu pozrieť nielen hokej, ale spoznať aj východ Slovenska.

Projekt Košice región zameraný na podporu cestovného ruchu do svojej aplikácie pridal vtipný slovník z angličtiny do východniarčiny. Vďaka prehľadnému usporiadaniu si môžeš vybrať, či potrebuješ preklad v situáciách pred, počas alebo po zápase.

Jednotlivé frázy sú po východniarsky dokonca nahovorené, takže ak príde turista a nebude mať potuchy, ako sa dohovoriť s miestnymi, orientovať sa môže vďaka nahrávkam. Košický región začal svoju hokejovú vychytávku propagovať už aj na sociálnych sieťach, a tak sa na Facebooku šíri preklad frázy, ktorú by si mohol počuť po poriadnom bodyčeku.

Ak sa chceš pobaviť, alebo si prečítať niekoľko tipov na výlet po východnom Slovensku, môžeš si rovno stiahnuť aplikáciu. Je dostupná na iOS aj Androide.

„Ňenormalňe ho rozdzigal!" Košičania zabávajú novým hokejovým slovníkom krajinu pred majstrovstvami sveta
„Ňenormalňe ho rozdzigal!" Košičania zabávajú novým hokejovým slovníkom krajinu pred majstrovstvami sveta Zdroj: Košice Región
Domov
Zdieľať
Diskusia