Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2019, 20:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vlak Kim Čong-una netrafil na návšteve Ruska pred červený koberec

ZAUJÍMAVOSTI KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Severokórejský vodca si zo zdržania nerobil ťažkú hlavu.

Vo Vladivostoku sa dnes odohral summit medzi severokórejským vodcom Kim Čong-unom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Obaja lídri sa zhovárali o vývoji situácie na medzinárodnom fóre, ale aj o severokórejskej denuklearizácii, o ktorú usilujú Spojené štáty americké. Prezident Donald Trump sa s Kim Čong-unom stretol na takomto summite už dvakrát, avšak proces denuklearizácie sa momentálne zasekol.

Kim Čong-un pricestoval do Ruska vlakom. Luxusným vlakom zvykne cestovať na väčšinu zahraničných podujatí, navštívil ním už aj Čínu, lenže na stanici vo Vladivostoku sa príchod nezaobišiel bez komplikácií.


Rusi pripravili diktátorovi červený koberec, na ktorý mal vystúpiť. Vlak však zastavil príliš ďaleko, a tak museli bodyguardi čakať s nástupnou rampou, kým ho opäť neposunú, aby dvere vagónu zostali nasmerované priamo pred kobercom.

Odporúčané
Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) 9. apríla 2020, 12:30

Severokórejský vodca si však zo zdržania ťažkú hlavu nerobil. Keď vystúpil, hneď sa pustil do rozhovoru s ruskými novinármi, a tak malá vlaková epizódka zostala v úzadí. Pozorní užívatelia sociálnych sietí si však všimli, že pracovníci Kim Čong-una dokonca za jazdy umývali dvere, cez ktoré mal líder vystupovať, aby bolo všetko v dokonalom poriadku.

Domov
Zdieľať
Diskusia