Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2019, 10:31
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

The Mountain piatykrát zvíťazil v súťaži Europe's Strongest Man. Mŕtvy ťah s 350 kilogramami bol preňho hračkou

ŠPORT
Uložiť Uložené

Veľký Islanďan opäť ukázal, kto je kráľom medzi strongmanmi.

Mohutní strongmani sa nedávno stretli v anglickom meste Leeds, aby na show s názvom Europe's Strongest Man porovnali svoje sily. Na ich výkony bola pripravená hala s 13 000 divákmi.

Účastníci sa proti sebe postavili v rámci piatich náročných disciplín, na ktorých konci mohol byť len jeden celkový víťaz. Ním sa s 35,5 bodmi stal Islanďan Hafthor Bjornsson prezývaný aj ako The Mountain, a teda Hora. Druhý na súťaži skončil Poliak Mateusz Kieliszkowski (31 bodov) a tretie miesto pripadlo Gruzíncovi menom Konstantine Janashia (28,5 bodov).

10-krát 350 kilogramov/ Axle Deadlift

Dominancia medzi špičkovými strongmanmi je Thorovou špecialitou, ktorou sa pýši aj na Instagrame, kde má vypísané svoje cenné víťazstvá. Konkrétne ide o 8-násobné víťazstvo na súťaži Iceland's Strongest Man, 5-násobné víťazstvo na Europe's Strongest Man či 2-násobné víťazstvo na Arnold Classic Champion. Nezabúdajme ďalej ale aj na jeho titul najsilnejšieho muža roku 2018.

Mohutný silák sa okrem excelentných športových výkonov preslávil aj svojím účinkovaním v populárnom fantasy seriáli Game of Thrones. Jeho postavu Gregora Clegana alias Horu budeš môcť v rámci finále seriálu sledovať už od 14. apríla 2019, kedy sa dočkáme úvodného dielu očakávaného finále. Viac o seriáli nájdeš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia