Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2019, 15:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Youtuber celý týždeň fejkoval, že je extrémne bohatý. Stačili mu na to výklady Louis Vuitton a Photoshop

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE YOUTUBE
Uložiť Uložené

Na sociálnych sieťach dokážeš ľudí presvedčiť o čomkoľvek.

Britský youtuber George Mason v januári zverejnil video o tom, ako dokázal celý týždeň klamať svojich divákov a kamarátov dovolenkovou ilúziou. Celý čas sa tváril, že cestuje po Európe, raz je vo Francúzsku a inokedy zase v Španielsku, ale v skutočnosti sedel doma za stolom a svoje fotky usilovne upravoval vo Photoshope.

Nechal sa ním inšpirovať youtuber Byron, ktorý koncept týždňovej dovolenky vymenil za ilúziu obrovského množstva peňazí vo svojom živote, na čo upozornila okrem iných aj Bored Panda.

Nechcel teda followerov klamať tým, že by niekam cestoval, práve naopak. Jednoducho sa začal na Instagrame pretvarovať a pridávať tam fotky, na ktorých sedí v súkromnom lietadle, nakupuje v predajniach Louis Vuitton a chváli sa luxusnými hodinkami. Nešlo o realitu, ale o sociálny experiment. 

Fanúšikovia ho podozrievali, že vyhral v lotérii, ale nijak neskúmali, či fotky náhodou neupravuje a v skutočnosti ich nekŕmi fotomontážami. Vraj mu za celý týždeň experimentu napísala len hŕstka ľudí, ktorá ho podozrievala z klamstva, inak mu všetci fotomontáže hltali z dlane. Mali síce pocit, že takýto luxus zo dňa na deň nemohol dosiahnuť, avšak presvedčili samých seba, že youtuberi určite zarábajú státisíce, a tak si to môže dovoliť.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Ba čo viac, Byron sa vo výslednom videu, kde všetko odhalil, pousmial nad tým, že sa ho otázky o náhlom bohatstve vypytovala vlastná rodina. Nevedela pochopiť, odkiaľ zrazu nabral peniaze na súkromné lietadlá. Viac ako týždeň svoj luxusný život fejkovať nedokázal, ale experiment mal obrovský dopad.

Ako sám hovorí, kedysi získaval okolo 2,5-tisíc lajkov na jednej fotke, keď sa stal bohatým hypebeastom, na fotkách zrazu pozoroval pokojne 12-tisíc srdiečok. Ľudia skrátka milujú sledovanie života, ktorý by raz chceli žiť aj oni, ale nemôžu.

Domov
Zdieľať
Diskusia