Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2019, 23:49
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Nikdy nevedia, či sa domov vrátia živí. Košickí hasiči rapujú o nebezpečnej práci a Slováci ich milujú

HUDBA HUDBA RAP
Uložiť Uložené

Košické hasičské duo si plní aj svoj raperský sen.

Niet absolútne žiadnych pochýb o tom, že pracovať ako hasič znamená vykonávať jedno z najnáročnejších možných povolaní, ktoré so sebou prináša aj obrovské množstvo nebezpečenstva. Hasiči riskujú svoj život prakticky každý deň, no bežní ľudia často ani len nevedia, z čoho ich práca vlastne pozostáva.

Slovákom sa to rozhodlo priblížiť duo Tomáš Čekan a Matúš Hricík alias Čepeto a Hrico ktorí pracujú v Hasičskom a záchrannom zbore v Košiciach. V spolupráci s nimi teraz vydali track o živote hasičov, Hasíme hudbou, ktorého hudobnú stránku nebudeme hodnotiť, keďže chlapci sú predsa len amatéri, ako sami priznávajú.

Hasičský track aj klip však ľudí rozhodne zaujal a na Facebooku už ho videlo približne stotisíc ľudí. Jeden z novších slovenských virálov však je aspoň zmysluplný a niektoré slová z textu by sme si mali vziať k srdcu, keďže ak ti hasiči v živote ešte nepomohli, raz ich pomoc potrebovať pravdepodobne budeš, zatiaľ čo oni môžu pokojne riskovať svoj život. Doma pritom na nich často čaká rodina, o čo je ich práca omnoho odvážnejšia a zaslúži si všetku našu úctu.

Domov
Zdieľať
Diskusia