Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2019, 12:20
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Čo môže a nemôže prezident? Zistíš to vďaka zábavnému kurzu zadarmo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

O prezidentských právomociach sa toho už narozprávalo toľko, že sa v tom vyzná len málokto.

Prvé kolo prezidentských volieb máme úspešne za sebou. Výber sa zúžil na kandidátov Zuzanu Čaputovú a Maroša Šefčoviča a to, kto sa stane prezidentom, zistíme už budúci týždeň. Nezabudni ísť teda budúcu sobotu 30. marca voliť.

Kampaň prezidentských kandidátov bola drsná a otvorili sa asi všetky pálčivé spoločenské témy, ktoré rozdeľujú spoločnosť. Nechýbali migranti, LBGTI, Európska únia či NATO. Niektorí kandidáti toho narozprávali a nasľubovali toľko, že v konečnom dôsledku sa mnohí jednoducho stratili v tom, čo prezident môže a nemôže.

Čo je pravda a čo je len lacná populistická kampaň? Nezisková online platforma Zmudri vytvorila užitočný a zároveň pútavý spôsob, ako sa dopátrať k pravde. Prostredníctvom interaktívneho kurzu ti pomôžu objasniť základy prezidentovania. Zatiaľ na ich webe nájdeš dva kurzy, no tie budú postupne pribúdať. „Pripravujeme kurzy na dôležité témy, ako kritické myslenie, finančná gramotnosť, výber vysokej školy, zvládanie stresu a mnoho ďalších,“ píšu na svojom webe.

Kurzy sú prístupné zadarmo a ich cieľom je sprostredkovať informácie, ktoré využiješ vo svojom dennom živote. Nemusíš sa bifliť poučky, stačí obetovať pár minúť zábavne spracovaným videám. Za projektom stojí tím mladých ľudí a podarilo sa im už dokonca vyhrať Social Impact Award Slovakia 2018. „Sme tím mladých ľudí, ktorí sa rozhodli prispieť k lepšiemu vzdelávaniu na Slovensku. Pretože kedy, ak nie teraz.“

Čo môže a nemôže prezident? Môžeš to jednoducho zistiť pomocou zábavného kurzu zadarmo
Čo môže a nemôže prezident? Môžeš to jednoducho zistiť pomocou zábavného kurzu zadarmo

Domov
Zdieľať
Diskusia