Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2019, 13:28
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Moderátorku Beccu za jej hlas kedysi šikanovali, dnes je naň hrdá (Rozhovor)

Moderátorku Beccu za jej hlas kedysi šikanovali, dnes je naň hrdá (Rozhovor)
Zdroj: Welin Nagyová/REFRESHER
REFRESHER
Uložiť Uložené

Je krásna, bláznivá a vraj tak trochu mimo. Refresher dievča Becca ťa očarí rovnako ako nás.

V seriáli Refresher dievča sme sa tentokrát rozhodli vyspovedať jednu z našich moderátoriek a nie je ňou nik iný ako nová tvár Refresheru Becca, vlastným menom Katarína Balážiová.

Becca sa vo svete médií pohybuje dlhšie a už po krátkom pôsobení v Refresheri nám stihla dokázať, že je na správnom mieste a svojej role sa zhostila perfektne. V rozhovore nám porozprávala o moderátorských začiatkoch, priblížila nám svoju bláznivú povahu a neodpustili sme si ani otázku týkajúcu sa opačného pohlavia. Dokonalé zábery pre nás exkluzívne nafotila fotografka Welin. 

V článku sa ešte dozvieš:

  • Ako sa Becca dostala do rádia a neskôr do televízie
  • Či sa môžeme tešiť na jej boxerský zápas
  • Za akých okolností by začala vlogovať
  • Akí muži sa jej páči a akí ju odrádzajú
  • Čo odkazuje ľuďom, ktorí ju konfrontujú s tým, že má hrubší hlas ako Šajmo
  • Koľko má rokov
becca
becca Zdroj: Welin Nagyová/REFRESHER

Máme jednu zvedavú otázku na úvod. Podľa čoho si dostala prezývku Becca, keď s tvojím skutočným menom nemá nič spoločné?

Od maminy som celé detstvo počúvala vetu: „Pána beka, decko, čo zas robíš?!“ A tak som si to prerobila na Becca (smiech).

Poznáme ťa hlavne z rádia a televízie. Ako si sa dostala k moderovaniu? 

Keď som študovala na výmennom pobyte v Prahe, mala som tri práce, aby som si mohla dovoliť byt a nie intrák. Vtedy som si povedala, že to bolo naposledy, kedy som robila hocičo, len nie to, čo by som fakt mala. Po návrate naspäť na univerzitu som napísala do jedného lokálneho rádia, že som asi ich nová moderátorka  (smiech). Odpísali mi, pozvali na pohovor, mikrofónové skúšky a tuším o 2 týždne som sedela za mikrofónom.

Zdá sa to byť veľmi easy, ale samozrejme, moja cesta začala pár rokov predtým, keď som začala moderovať v študentskom a internetovom rádiu. Po asi ročnej pauze som sa dostala k výzve rádia Europa2, cez ktorú som sa dostala za mikrofón práve tam. A potom som len postupne stúpala až k popoludnajšiemu primetimu a poobednej show. Telka prišla akosi prirodzene k tomu. 

Keď sa zapne červené svetlo, musíš to byť ty, kto dá ľuďom energiu a zlepší im deň. Aj keď energiu sám nemáš a chce sa ti plakať.

Bolo moderovanie vždy tvojím snom?

Neviem odkedy som to považovala za sen, ale náhoda to určite nebola.

becca
becca Zdroj: Welin Nagyová/REFRESHER

Je pre teba náročnejšie moderovať v rádiu alebo v televízii?

Moderovanie ako také dnes nepovažujem za náročné. Človek sa musí dôkladne pripraviť, či už do rádia alebo do televízie. Potom to ide samé. Náročné môžu byť však okolnosti, za akých si človek sadá za mikrofón alebo prichádza pred kameru. Čo znamená, že nech sa deje moderátorovi v živote čokoľvek zlé, nemal by o tom poslucháčovi alebo divákovi dať vedieť. To je na tej práci pre mňa najťažšie. Keď sa zapne červené svetlo, musíš to byť ty, kto dá ľuďom energiu a zlepší im deň, aj keď energiu sám nemáš a chce sa ti plakať. 

Bláznivé veci robím bežne. Rada vystupujem mimo svojej komfortnej zóny.

Na tvoj názor na Youtube sme sa pýtali už minule, avšak nerozmýšľala si niekedy nad tým, že budeš vlogovať? Podľa nás by si mala určite čo ukázať.

Rozmýšľala a rozmýšľam stále! Ľudia sa ma na toto pýtajú často. A dokonca som chcela začať práve teraz na mojej dovolenke v Kambodži, a preto som tam natáčala na telefón. Ale pozrela som si opäť Sajfov vlog a nahlas som sa z chuti zasmiala. Chcela by som vlogovať. Pre zmenu oproti väčšine slovenských vlogeriek by to nebolo o mejkape. Avšak kým to nemám robiť fakt kvalitne od začiatku, tak do toho nepôjdem. Ešte nemám príslušenstvo a úprava videa je pre mňa španielska dedina. Takže neviem, kedy toto zrealizujem. Ak by sa našiel niekto, kto by mi s tým pomohol a dokopal ma k tomu, idem do toho hneď (smiech).

becca
becca Zdroj: Welin Nagyová/REFRESHER

Neskrývaš svoju bláznivú povahu. Čo najviac crazy si v živote spravila?

Fuuuha, v tejto chvíli mi napadajú len nezverejniteľné situácie (smiech). Ale crazy veci robím celkom bežne, vystupujem mimo svojej komfortnej zóny na dennej báze. Keď niečo chcem spraviť, tak to spravím a veľmi ma nezaujíma, čo si o mne pomyslia iní. Je to veľmi oslobodzujúce. Ale ak chceš niečo konkrétne, tak napríklad bláznivé bolo skákanie z mosta alebo lietadla. 

Človek, ktorý je vyrovnaný sám so sebou, nemá mať prečo problém so svojím vekom alebo starnutím. 

becca
becca Zdroj: Welin Nagyová/REFRESHER

Aktívne sa venuješ boxu. Prečo si si vybrala tento druh športu?

Box nerobím dlho, je to len 5 mesiacov, ale tak veľmi som sa na to namotala, že už po 2 mesiacoch som išla na prvý sparing. K boxu ma dotiahla Denisa Denza, ktorá ma raz zobrala na tréning a odvtedy sa ma v OFA nevedia zbaviť (smiech). Asi to znie ako oxymoron, ale box prináša môjmu vnútru pokoj a energiu bojovať v živote ďalej.

Takže sa v budúcnosti môžeme tešiť aj na zápasy?

Tohto sa obáva môj priateľ! Jediná jedna vec mi bráni v tom, aby som sa na to v budúcnosti dala, a to obava, že mi zlomia nos (smiech). Raz mi ho už museli operovať a bola to najbolestivejšia a najnepríjemnejšia vec a nechcem to zažiť nikdy znova.

Od boxerského zápasu ju odrádza jedna vec. Beccu za jej hlas kedysi šikanovali, dnes je naň hrdá (Rozhovor)
Od boxerského zápasu ju odrádza jedna vec. Beccu za jej hlas kedysi šikanovali, dnes je naň hrdá (Rozhovor) Zdroj: Welin Nagyová/Refresher

Vidno, že si naozaj vo forme. Je to iba boxom alebo pre to robíš aj niečo iné?

Domov
Zdieľať
Diskusia