Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2019, 9:48
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Will Smith je pre rolu otca tenistiek Williamsových údajne príliš svetlý

Will Smith je pre rolu otca tenistiek Williamsových údajne príliš svetlý
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY KING RICHARD WILL SMITH
Uložiť Uložené

Herec by si mal zahrať otca tenistiek Williamsových, no ľudia na sociálnych sieťach sú proti.

Ešte ani poriadne nestihla utíchnuť vlna negatívnej kritiky na adresu Willa Smitha a jeho vzhľadu v chystanej disneyovke Aladdin, no a už sa ozýva ďalšia. Tá sa tentokrát týka nedávnej novinky, ktorá hlásila, že si populárny herec v pripravovanej biografii King Richard zahrá Richarda Williamsa, teda otca tenisových hviezd Venus a Sereny.

A hoci sú Smith aj skutočný otec slávnych sestier černosi, mnohým na sociálnych sieťach prekáža, že hercova farba pleti je pre túto úlohu príliš svetlá. Medzi odporcami jeho obsadenia sa nájde viacero ľudí z radov športu, černošských aktivistov, novinárov či bežných fanúšikov, pričom sa v ich vyjadreniach často spomína pojem „kolorizmus“, čo je forma diskriminácie v rámci rovnakej rasy, kedy sú ľudia so svetlejšou farbou pleti uprednostňovaný pred tými s tmavšou.

V Amerike sa tak opäť rieši otázka, či sú herci do filmov obsadzovaní len kvôli svojmu vzhľadu a popularite. Will Smith a Richard Williams sú totiž podľa spomínaných odporcov až príliš rozdielni, takže by herec otca tenistiek hrať rozhodne nemal. Ľudia vo svojich príspevkoch ďalej dodávajú, že v Hollywoode je mnoho iných hercov, ktorých pleť je tej Richardovej podobná oveľa viac, a práve niekto z nich by mal túto úlohu dostať.

Na strane druhej, títo odporcovia asi zabúdajú na skutočnosť, že Will Smith je jedným z najpopulárnejších afroamerických hercov súčasnosti a tvorcovia snímky King Richard veľmi dobre vedia, prečo si do hlavnej úlohy vybrali práve jeho. Ide tu v prvom rade o to, aby projekt vzbudil záujem, prilákal čo najviac divákov a v konečnom dôsledku zarobil, a to hviezda typu Smitha bezpochyby dokáže. Ako si ale môžeš všimnúť nižšie, objavilo sa aj niekoľko ľudí, ktorým už táto kontroverzia prišla cez čiaru. Herec sa k celej veci zatiaľ nevyjadril.

Anketa:
Je podľa teba kritika Willovej farby pleti naozaj namieste?
Áno, myslím si, že do tejto úlohy vhodný nie je
Nie, príde mi to smiešne
Áno, myslím si, že do tejto úlohy vhodný nie je
15 %
42 Hlasov
Nie, príde mi to smiešne
85 %
242 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia