Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2019, 11:05
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Na Steame sa objavila hra, v ktorej si znásilňoval ženy. Autor ju obhajoval, obchod ju po protestoch stiahol

TECH ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Steam povolil uzdu erotickým hrám, no titulom o znásilňovaní podľa mnohých hráčov prekročil hranicu.

Erotické hry sa nenápadne dostávajú zo svojho tieňa a internetové obchody im dávajú šancu. Medzi také patrí aj internetový obchod Steam, na ktorom vieš po upravení filtra vo vyhľadávaní nájsť aj takýto typ hier.

Na Steame sa objavila hra, v ktorej si znásilňoval ženy. Autor ju obhajoval, obchod ju po protestoch stiahol
Zdroj: www.oneangrygamer.net

Na veľké prekvapenie mnohých sa medzi erotickými titulmi objavila kontroverzná hra Rape Day. Už podľa názvu je jasné, že ide o hru, ktorá sa točí okolo znásilnení. Hráš za muža v postapokalyptickej dobe plnej zombíkov.

Tvojou úlohou však nie je vraždiť mŕtvych živých a robiť hrdinské činy. Miesto toho znásilňuješ a zabíjaš ženy.  Hru síce ešte nebolo možné zakúpiť, no mohol si ju nájsť medzi ostatnými titulmi.

Hra je klasická rozhodovačka so statickými obrázkami. Od uvedenia titulu do knižnice s hrou ľudia mali problém. Hráči argumentovali tým, že je poburujúca, jej obsah sa na Steam nehodí a treba si jasne určiť hranice. Podobné hry  spoločnosť Valve, ktorá vlastní Steam, nezaraďuje do svojej ponuky, tentokrát však váhala a hru mesiac analyzovala.

Odporúčané
Hra Apex Legends valcuje na Twitchi Fortnite a láme všetky rekordy. Máme tu nový hit? (Recenzia) Hra Apex Legends valcuje na Twitchi Fortnite a láme všetky rekordy. Máme tu nový hit? (Recenzia) 12. februára 2019, 9:37

Medzitým sa rozbehla iniciatíva a herná komunita hru začala nahlasovať. Autor sa bránil tým, že vraždenie je v hrách prípustné, no sexuálne násilie je stále tabu. Valve sa nakoniec rozhodlo hru zamietnuť.

Oficiálne vyjadrenie nájdeš na ich blogu, vydali ho len včera. Krátko nato sa vyjadril aj autor titulu s tým, že nerozumie rozhodnutiu Steamu a nie je si vedomý toho, že by porušil pravidlá obchodu. Dodal, že hru sa pokúsi predávať inde.

Na Steame sa objavila hra, v ktorej si znásilňoval ženy. Autor ju obhajoval, obchod ju po protestoch stiahol
Zdroj: metro.co.uk
Domov
Zdieľať
Diskusia