Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so Sushi Time.
12. marca 2019, 11:39
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Konečne sushi bez plastov! Sushi Time dáva radikálne zbohom plastovým príborom, taškám a obalom

Konečne sushi bez plastov! Sushi Time dáva radikálne zbohom plastovým príborom, taškám a obalom
GASTRO EKOLÓGIA
Uložiť Uložené

Plasty už neuvidíš v sushi reštaurácii ani v donáške.

Nikdy nebolo dôležitejšie myslieť na našu planétu tak ako dnes. Klimatické zmeny na nás tlačia z každého smeru a ty musíš v prvom rade začať od seba, aby sa situácia rýchlejšie zlepšila.

Neustále počúvame o tom, ako veľmi škodlivé sú plasty, no len málo z nás prestane používať igelitky či plastové obaly na jedlá. V Sushi Time však spravili obrovskú revolúciu, vďaka ktorej sa ušetria kvantá plastov. Aj ty môžeš jesť šetrne k životnému prostrediu. A samozrejme šialene chutne.

Sushi Time totiž na všetkých prevádzkach kompletne zrušil plastový príbor a nahradil ho kovovým. Pri online objednávkach si budeš musieť plastový príbor vypýtať a ten, ktorý dostaneš, bude kompostovateľný, čo je obrovský krok vpred.

sushitime poháriky:D
sushitime poháriky:D

A platí to aj pre obaly na sójovku. Z prevádzok zmizli plastové misky a ostali len fľaše a v donáške ti na obľúbenú sójovú omáčku prinesú kompostovateľnú misku. A navyše – Sushi Time kompletne končí s obyčajnými plastovými igelitkami, nahrádzajú ich biodegradovateľné.Zo sushi setov tiež zmizla zbytočná dizajnová umelá tráva.

Tu však odstraňovanie škodlivých plastov nekončí. Na vybraných prevádzkach Sushi Time ti po 14:00 jedlo dajú do keramických misiek. Vždy, keď sa naješ z nich a nie z bežných plastových obalov, pomôžeš našej planéte.

Veľké kroky sa budú diať aj v budúcnosti. Na kamenných prevádzkach sa budú meniť smetné koše a hladných zákazníkov budú v Sushi Time učiť, že rozložiteľný príbor nepatrí do plastov, ale do komunálneho odpadu. Obrovské kroky smerom k ekologickejším prevádzkam sú skvelé, no zodpovednejšie sa musia správať aj ľudia, na čo sa teraz v Sushi Time plánujú zamerať.

sushitime poháriky:D
sushitime poháriky:D

Každé jedlo v Sushi Time je tak pripravované s dôrazom na to, aby sa naša planéta Zem zaťažila čo najmenej. Šetrne sa naješ na jednej zo šiestich prevádzkach v Bratislave, pričom ak rátame aj české a maďarské prevádzky, kamenných predajní je až osemnásť. Čoskoro sa však plánuje ďalšia veľká expanzia a možno nová reštaurácia zakotví aj pred tvojím domom.

Ak je však pre teba Sushi Time ďaleko, nezabudni, že robia aj donášku, tak si rovno bež objednať niečo chutné a mysli na to, že vďaka ich ekologických zmenám pomáhaš nielen hladnému žalúdku, no tiež našej planéte.

Konečne sushi bez plastov! Sushi Time dáva radikálne zbohom plastovým príborom, taškám a obalom
Domov
Zdieľať
Diskusia