Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2019, 18:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Upratovač našiel v londýnskej MHD až 300 000 libier a odniesol ich na políciu

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE LONDÝN MHD PENIAZE
Uložiť Uložené

Poctivý upratovač bude na hnedú obálku spomínať do konca života.

Z času na čas možno aj ty nájdeš na zemi zabudnutú bankovku, ktorú niekto stratil, vopcháš si ju do peňaženky a pomyslíš si, že sa na teba usmialo šťastie. Zachoval by si sa však rovnako, keby si pracoval ako upratovač v mestskej hromadnej doprave a v jednom z autobusov by si našiel 300-tisíc libier? Do takejto pozície sa dostal nemenovaný pracovník, ktorého identita nebola zverejnená, keď upratoval autobusy v Londýne.

Spoločnosť Cordant Cleaning, kde pracoval, informovala médiá o tom, ako sa upratovač zachoval, keď na hnedú obálku s peniazmi narazil. Namiesto toho, aby si ju vopchal do vrecka, šiel peniaze odovzdať na policajnú stanicu. Keby si obálku nechal, pravdepodobne by mohol podať výpoveď a užívať si náhle bohatstvo, avšak zvíťazila v ňom čestnosť a zodpovednosť.

Upratovač našiel v londýnskej MHD až 300 000 libier a odniesol ich na políciu
Zdroj: Pixabay

Upratovači Cordant Cleaning starajúci sa o čistotu a poriadok v mestskej hromadnej doprave vo viacerých britských mestách však nenachádzajú len peniaze.

Ako povedala samotná spoločnosť, občas v autobuse nájdu pozitívny tehotenský test, inokedy sexuálne pomôcky, použité plienky či dokonca výkaly priamo na autobusovej podlahe. Medzi zbierkou najnechutnejších predmetov zabudnutých v autobusoch sa nestratí ani použitý tampón omotaný o zábradlie.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Keď sa o poctivom upratovačovi dozvedela verejnosť, z každej strany sa začali chrliť nechápavé komentáre. Veľká časť ľudí predpokladala, že hnedá neoznačená obálka s takou obrovskou čiastkou mohla mať dočinenia s drogovým biznisom, takže nikomu oficiálne chýbať nemohla.

Aj keby sa vraj niekto pokúsil prihlásiť so slovami, že peniaze stratil, zrejme by nevedel dokázať ich legálny pôvod bez toho, aby sa nepriznal k trestnému činu.  Podľa nich si preto mal upratovač peniaze skryť niekam do uniformy a nikdy o nich nikomu nepovedať. Ako by si sa zachoval ty?

Domov
Zdieľať
Diskusia