Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2019, 21:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Akcie Nike sa prepadli o 1,1 miliardy dolárov, keď sa basketbalistovi roztrhla teniska priamo v zápase

ŠPORT NIKE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na imidž si musia dávať svetové značky pozor.

Študentský basketbal je v Spojených štátoch amerických mimoriadne populárny. Svedčí o tom aj fakt, že na nedávnom zápase medzi Duke Blue Devils a North Carolina Tar Heels sa objavil bývalý prezident Barack Obama.

Aj on sa stal svedkom bizarnej situácie, keď jedna z miestnych hviezd Zion Williamson po niekoľkých desiatkach sekúnd zápasu musela opustiť ihrisko v bolesti. Williamson kontroloval loptu, keď ho po rýchlom pohybe zradila teniska značky Nike.

Americká spoločnosť minie každý rok viac ako 10 miliárd dolárov na zmluvy s poprednými športovcami a klubmi, a tak jej zástupcovia určite nechcú vidieť, ako sa vychádzajúca hviezda zraní kvôli roztrhnutej tenisky od Nike.

Williamson si už v zápase nezahral a o roztrhnutej teniske okamžite začala rozprávať celá krajina. V nasledujúcich hodinách Nike stratilo viac ako 1,1 miliardy z hodnoty svojich akcií, ale onedlho už bol incident zabudnutý a hodnota akcií sa začala šplhať naspäť. V reakcii na tenisku sa prepadli o viac ako 1 %.

Spoločnosť samozrejme na sociálnych sieťach nezabudla popriať Williamsonovi rýchle uzdravenie, pričom by nemalo ísť o príliš vážny problém. Nike zároveň vyhlásilo, že v prípade tenisky išlo o izolovaný incident, ale aj tak sa ním budú zaoberať, aby sa v budúcnosti neopakoval. Našťastie, tentoraz situácia pre známu značku dopadla dobre.

Domov
Zdieľať
Diskusia