Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 12:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slona z cirkusu vytiahli do snehu a prinútili ho ťahať sánky s deťmi. Úbohé zviera mohlo skončiť s vážnymi omrzlinami

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Deti mali zo zážitku veľkú radosť, slon už oveľa menšiu.

Boj proti zneužívaniu zvierat v cirkusoch možno na Slovensku v posledných mesiacoch utíchol, avšak v minulosti sa aj prostredníctvom Expl0iteda rozpútal naplno. Slovenský youtuber vtedy ničil propagačné materiály cirkusu Aleš popri cestách, na proteste ho mali fyzicky napadnúť, ale mobilizácia ľudí k ničomu neviedla. Situácia zrejme vyzerá rovnako aj v Nemecku.

Na sociálnych sieťach sa v posledných dňoch objavilo video presláveného cirkusu Reutlinger Weihnachtscircus, ktorý sa chváli svojimi piatimi slonmi. Ako to už v cirkusoch býva zvykom, tieto slony musia poslúchať, robiť rôzne kúsky a zabávať divákov.

Z nepochopiteľných dôvodov však zamestnanci cirkusu nedávno vytiahli slony von, aby povozili deti na sánkach. Slony samozrejme nepatria do zasneženého prostredia, a tak im silnejší mráz mohol spôsobiť omrzliny na ušiach či chvostoch. Nemenej problematickou je aj bezpečnosť.

Slony síce majú na svojich kloch umiestnené kovové násady, aby nikoho nezranili, avšak keby sa zvieratá vyplašili, dokázali by deti na sánkach rozdupať v priebehu niekoľkých sekúnd. Peniaze preto pravdepodobne zohrali najdôležitejšiu úlohu aj v tomto prípade.

Odporúčané
Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy 6. augusta 2020, 10:45

Na internete sa po zhliadnutí videa spustila lavína kritiky. Cirkus nielenže neustále zneužíva slony, ktoré by mali pobehovať v divočine, nie byť zavreté v stane, a najnovšie na úbohých tvoroch zarába už aj ťahaním detí v snehu. Situácia bude pokračovať až dovtedy, kým nevznikne potrebná legislatíva, ktorá by využívanie zvierat v cirkusoch nadobro zakázala.

Domov
Zdieľať
Diskusia