Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2019, 9:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

87-ročný pašerák, ktorý pre kartel El Chapa prevážal stovky kíl kokaínu. Zarobil aj viac ako 1 milión dolárov ročne

87-ročný pašerák, ktorý pre kartel El Chapa prevážal stovky kíl kokaínu. Zarobil aj viac ako 1 milión dolárov ročne
Zdroj: Warner Bros. Pictures
ZAUJÍMAVOSTI CLINT EASTWOOD THE MULE
Uložiť Uložené

Dôchodcovia si pri svojich nízkych príjmoch privyrábajú rôznymi spôsobmi.

Joaquín Guzmán, známy ako El Chapo, bol vodcom drogového kartelu Sinaloa. Chapo sa v našich vodách preslávil v roku 2015, kedy po druhýkrát utiekol z väzenia. Americká vláda za jeho dolapenie ponúkala 5 miliónov dolárov a mexická 3,8 milióna. Bohatý El Chapo sa preto rozhodol ich sumy prekonať čiastkou 10 miliónov, ktorú chcel venovať tomu, kto by ho ukryl do bezpečia.

Žiadne množstvo financií ho ale nakoniec nezachránilo, a preto začiatkom roku 2016 po dolapení opäť putoval za mreže. Pre kartel tohto prefíkaného kriminálnika pracoval 87-ročný muž menom Leo Sharp. Ten svojho času patril medzi špičku vo svojom odbore. 

Leo každý mesiac prevážal približne 200 až 250 kilogramov kokaínu. Vďaka svojmu vysokému veku a bezúhonnej minulosti bol pre kartel El Chapa darom z nebies. Kto by predsa len podozrieval 87-ročného vojnového hrdinu? Či sa však so samotným vodcom kartelu niekedy stretol nie je overené.

87-ročný pašerák pracoval pre drogový kartel El Chapa. Ročne si prišiel na milión dolárov
87-ročný pašerák pracoval pre drogový kartel El Chapa. Ročne si prišiel na milión dolárov Zdroj: Warner Bros. Pictures

Ako slávny záhradkár pracoval aj pre prezidenta

Leo Sharp rozhodne nepatril medzi zločincov s dlhoročnou kriminálnou kariérou. Až do vyššieho dôchodkového veku podľa záznamov nevykonával žiadnu protiprávnu činnosť. V roku 1924 narodený Sharp sa ako mladík vyznamenal počas druhej svetovej vojny, po ktorej sa začal venovať záhradníctvu.

Odporúčané
10 najlepších filmov Clinta Eastwooda 10 najlepších filmov Clinta Eastwooda 25. septembra 2021, 14:30

A treba povedať, že bol v tejto oblasti istú dobu mimoriadne úspešný. Sharpovi sa celkovo podarilo vyšľachtiť 180 nových druhov kvetov. Počas obdobia vlády dnes už zosnulého amerického prezidenta Georgea H. W. Busha bol dokonca pozvaný, aby okolo Bieleho domu vysádzal ním vyšľachtené druhy.

Doba sa ale postupom času modernizovala a predaj kvetov vstúpil na internetovú pôdu. Starého psa už človek novým kúskom nenaučí, a tak sa na Leových príjmoch začala odrážať tvrdá konkurencia.

Jeho skvosty ponúkané prostredníctvom katalógov na objednávku sa nemohli so silným nástupom internetu samozrejme v žiadnom prípade rovnať. Koniec jeho farmy s kvetinami sa blížil a Leo Sharp nemal tušenia, ako tomu dokáže zabrániť.

Doktor mu navyše predpovedal, že sa pokojne dožije aj 100 rokov, no hrdý vojnový veterán sa netúžil prizerať tomu, ako jeho veľdielo chradne. Jeden zo sezónnych pracovníkov z jeho farmy Leovi údajne práve v tejto dobe ponúkol východisko, ktoré na prvý pohľad pôsobilo viac než jednoducho.

87-ročný pašerák pracoval pre drogový kartel El Chapa. Ročne si prišiel na milión dolárov
87-ročný pašerák pracoval pre drogový kartel El Chapa. Ročne si prišiel na milión dolárov Zdroj: Warner Bros. Pictures

 

S členmi drogového podsvetia jazdil na dovolenky

Návrh znel nasledovne. Nastúpiť do nákladiaku, cestovať do Arizony, prebrať tovar a následne sa vrátiť do rodného Michiganu. Jediné riziko spočívalo v tom, že tovar, ktorý mal Leo prevážať, nebol práve úplne legálny.

Domov
Zdieľať
Diskusia