Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2018, 16:25
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Úprimný status českého kamionistu zdieľalo už takmer 30-tisíc ľudí. Vodičom na cestách poslal jasný odkaz

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO
Uložiť Uložené

Odkaz vodiča kamiónu Martina rezonuje internetom.

Najmä v zimných mesiacoch si na cestách treba dávať väčší pozor. Svoje o tom vedia aj šoféri kamiónov, ktorí často v zápchach na hraniciach či len v premávke na diaľniciach strávia dlhé hodiny.

Musia si dávať pozor na to, aby nešoférovali príliš dlho bez prestávky, je potrebné občas oddychovať, a preto by si v kabínach kamiónov našiel množstvo užitočného vybavenia a väčšinou aj príjemnú atmosféru a teplo.

Kamionisti musia dopredu počítať s možnosťou, že niekde na dlhé hodiny uviaznu. V kabinách si vďaka tomu vedia pochutnať na dobrom jedle, zaliať si čaj či kávu a samozrejme oddýchnuť a pospať.


Väčšina vodičov osobných áut však kamionistov vníma len v negatívnom svetle. Nepáči sa nám, že blokujú diaľnice, vytvárajú kolóny, keď sa snažia navzájom predbiehať, ale nič nie je tak, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Svedčí o tom príspevok jedného českého kamionistu. Martin Cernocky na Facebooku skonštatoval, že sme všetci na jednej lodi. Vodičom odkázal, že ak náhodou zostanú uväznení na miestnych komunikáciách, nemusia sa báť osloviť kamionistov so žiadosťou o pomoc.

Najmä šoféri s malými deťmi vraj majú zaklopať a väčšina kamionistov ochotne ľuďom v núdzi uvarí čaj či kávu, alebo ich nechá v kabíne ohriať sa.

Príspevok zaznamenal na internete obrovský úspech, pretože ho za posledné tri dni zdieľalo už takmer 30-tisíc ľudí. Podobnú úprimnosť ľudia vedia oceniť a možno sa aj ty začneš na kamionistov pozerať rozdielne.

Domov
Zdieľať
Diskusia