Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2018, 12:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Audit ukázal, že 6ix9ine nemá nárok na prvenstvo v Billboarde. Stále kraľuje Travis Scott

HUDBA 6IX9INE TRAVIS SCOTT
Uložiť Uložené

6ix9ine si však v minulom týždni udržal druhé miesto a v tom aktuálnom je stále v prvej trojke.

Ešte v úvode decembra informoval DJ Akademiks o tom, že zástupcovia Travisa Scotta a stále uväzneného Tekashiho 6ix9ine dostali upozornenie od agentúry Nielsen. Tá sa v rámci hudobného sveta zaoberá meraním prehratí skladieb, zobrazením videoklipov a tiež predajmi albumov v rámci celého sveta a na všetkých platformách. 

Práve dáta z meradiel Nielsen Music používa aj prestížny rebríček Billboard, ktorý bol však teraz iniciátorom menšieho nedorozumenia. Niekto sa totiž rozhodol spochybniť prvenstvo Travisa Scotta s albumom Astroworld (za uplynulý týždeň) a tvrdí, že chyba v meraní stála víťazstvo Tekashi 6ix9ine a jeho Dummy Boy. 

Prešlo približne 10 dní, počas ktorých boli analyzované údaje zo všetkých predajných aj streamovacích platforiem a audit ukázal, že sa Billboard nemýlil. V uplynulom týždni bol teda právoplatne v rebríčku Billboard 200 mapujúcom najlepšie albumy na svete na prvom mieste Travis a na druhom 6ix9ine. Aspoň už vieš, že keď niekde o dúhovom raperovi tvrdíme, že sa preteká s tými najlepšími, myslíme to naozaj vážne. 

Odporúčané
Utopia nie je album pre mainstreamového poslucháča. Travis Scott v ňom ukázal, ako veľmi je ovplyvnený Kanyem (Recenzia) Utopia nie je album pre mainstreamového poslucháča. Travis Scott v ňom ukázal, ako veľmi je ovplyvnený Kanyem (Recenzia) 31. júla 2023, 16:30

Na záver je ešte asi dôležité podotknúť, že s podozrením o nesprávností meraní neprišiel Tekashi a ani jeho distribútor Create Music Group. Ďalšie informácie z xxlmag.com ešte hovoria o tom, že problémom malo byť neskoršie zarátanie čísel z Tidalu a SoundCloudu. 

Audit ukázal, že 6ix9ine nemá nárok na prvenstvo v Billboarde. Stále kraľuje Travis Scott
Domov
Zdieľať
Diskusia