Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2018, 20:23
Čas čítania 1:03
Adam Novosad

Youtuber otvorene priznal, koľko zarobil za video s 1 miliónom pozretí. Sám sa čudoval, kto je ochotný toľko zaplatiť

TECH FINANCIE PENIAZE YOUTUBE
Uložiť Uložené

Vytváranie videí vie byť najmä v zahraničí dobrý biznis.

Kedysi sa povrávalo, že aj keby youtuberi veľmi chceli, nemôžu verejne nikomu povedať, koľko peňazí v skutočnosti zarábajú. Mali podpísané zmluvy, podmienky hovorili jasnou rečou a často sa o konkrétnu sumu podeliť ani nechceli.

Situácia je však dnes rozdielna. Youtuberom nič nebráni v tom, aby svojim divákom ukázali všetky informácie o kanáli a zárobkoch, čo sa rozhodol urobiť jeden pre slovenské publikum prakticky neznámy tvorca Graham Stephan.

Graham sa na svojom kanáli venuje hlavne videám o nehnuteľnostiach, bankovníctve a financiám, takže má náročnejšie publikum ako priemerný youtuber tvoriaci obsah napríklad pre deti.

Nedávno sa mu po prvýkrát podarilo natočiť video, ktoré dosiahlo viac ako 1 milión zhliadnutí, a tak transparentne priznal, koľko peňazí mu zadávatelia reklamy na YouTube boli ochotní vyplatiť.

Už na začiatku treba každého upozorniť, že práve kvôli svojmu obsahu o financiách a nehnuteľnostiach mu zvyčajne spoločnosti platia lepšie ako ľuďom hrajúcim hry.

Grahamovi sa vďaka obsahu zvyšuje ukazovateľ CPM, čiže čiastka, ktorú dostáva za každých 1000 zhliadnutí. Napriek tomu ho šokovalo, že za svoje prvé video s viac ako miliónom pozretí po necelom mesiaci zinkasoval takmer 7 300 dolárov.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Graham vo videu vysvetľuje to, ako si spoločnosti vyberajú, komu ponúknu viac peňazí a kto môže pokojne za 10 miliónov zhliadnutí zarobiť „len“ 5 000 dolárov.

Napokon ukázal aj to, že za posledný rok mu kanál zarobil cez 125-tisíc dolárov, lenže peniaze treba samozrejme zdaniť, takže sa nepozeráš na sumu, ktorú by si rovno mohol užiť na bankovom konte. Ktovie, ako by to vyzeralo, keby tieto štatistiky zverejnili aj slovenskí youtuberi.

Domov
Zdieľať
Diskusia