Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2018, 10:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Apple začalo po novej aktualizácii spomaľovať už aj minuloročný iPhone X

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Mobilné telefóny od známej značky budú mať novú funkciu.

Na začiatku tohto roku sa spoločnosť Apple dostala do problémov. Po detailnom testovaní správania starších telefónov užívatelia zistili, že výrobca tieto zariadenia naschvál spomaľuje bez toho, aby o tom zákazníkov informoval.

Za nekalú praktiku už Apple dostalo pokutu od talianskeho protimonopolného úradu, ale spoločnosť spomaľovanie svojich starších telefónov neprestala využívať. Jednoducho o ňom začala otvorene hovoriť a po najnovšej aktualizácii na iOS 12.1 sa na spomaľovanie môžu tešiť už aj majitelia minuloročných smartfónov iPhone 8, 8 Plus a X.

Apple funkciu nazýva „Performance management feature“ a využívať ju bude výlučne na ochranu jednotlivých hardwarových súčastí telefónu, ktoré postupným starnutím môžu pri extrémnej záťaži predstavovať riziko. Funkcia preto funguje tak, že v potrebných situáciách mobil automaticky spomaľuje a znižuje mu výkon, aby predišla nechceným a náhlym vypnutiam či reštartom a poškodeniam.

Treba podotknúť, že Apple po nainštalovaní aktualizácie necháva funkciu zapnutú a vypnúť si ju neskôr môže samotný užívateľ. Kritika sa však zameriava na fakt, že menej zruční užívatelia nebudú vedieť, ako funkciu vypnúť, ba dokonca si nemusia uvedomiť ani jej existenciu, a tak dostanú pocit, že iPhone nepracuje plnohodnotne.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Aby Apple predišlo zbytočným poznámkam od majiteľom minuloročných iPhonov 8, 8 Plus a X, pri týchto zariadeniach vraj zapnutá funkcia nebude mať taký výrazný vplyv ako pri ešte starších modeloch. Novší hardware a software vraj zabezpečujú plynulejší chod telefónu.

Kalifornská spoločnosť napokon konštatuje, že batérie v jej smartfónoch po čase strácajú výkon a znižuje sa ich kapacita, takže sa ich len snaží ochrániť. Po pár rokoch batérie samozrejme odporúča vymeniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia