Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2018, 19:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Z nemocnice medzi najlepších československých raperov? Luisa vyťahuje najtemnejšie spomienky

HUDBA LUISA
Uložiť Uložené

Luisa dnes spúšťa sériu CBG štvrtkov, počas ktorých má v pláne Slovensku dokázať, že si čestné miesto na pomyselnej scéne zaslúži.

Keď sme pred viac ako rokom písali o Luise ako o novej členke Comebackgangu, podarilo sa nám vytvoriť dva tábory fanúšikov (a hejterov) a vygenerovať stovky komentárov. Dnes však už pozíciu ženského rapu po boku toho tradičného mužského riešiť nemusíme a stačí sa pri tom pozrieť na zoznam výhercov najprestížnejších zahraničných hudobných cien, ktorým kraľujú práve raperky.

Pravdou ostáva, že Slovensko zatiaľ nemalo v rapovom žánri reprezentantku nežnejšieho pohlavia, ktorá by sa dokázala kolegom vyrovnať. Máme tým namysli to, že nemá potrebu profitovať zo svojej ženskosti, skôr sa snaží túto hranicu zbúrať a chce, aby sme pri počúvaní neuvažovali pohlavie. Do rúk to však celé teraz berie práve Luisa, ktorá má ambíciou byť prvou skutočne rešpektovanou interpretkou.

Po sérii soundcloudových nahrávok sme sa dočkali spustenia CBG štvrtkov a pilotná skladba s názvom Kedysi je dôkazom, že sa máš na čo tešiť. Autorka sa pri tvorbe textu nebála vytiahnuť svoje temné spomienky, ktoré dopĺňa kompiláciou instagramových príbehov z niekoľko týždňovej návštevy nemocnice, kedy bojovala o život. 

Domov
Zdieľať
Diskusia