Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2018, 1:45
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Narnia dostane nové filmy a seriály. Natočí ich Netflix

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Streamovací gigant si vezme na paškál knižnú sériu od C. S. Lewisa.

Fantasy sága The Chronicles of Narnia na veľkom plátne veľa vody nenamútila. Zo 7 dielnej knižnej série sme sa dočkali len troch adaptácií: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005), Prince Caspian (2008) a The Voyage of the Dawn Treader (2010).

Prvé dva filmy režíroval Andrew Adamson, tretí Michael Apted. Na pláne bol aj záverečný film The Silver Chair, ale ten zrejme už na plátne neuvidíme.

Kritické reakcie snímok boli väčšinou vlažné (najlepšie sa darilo hneď prvému filmu) a diváci aj recenzenti sa zhodovali, že Narnia zostala v tieni kvalitnejších fantasy ság, ako Pán prsteňov či Harry Potter. Predloha je však dostatočne bohatá, takže by bola škoda, ak by sme sa do tohto sveta už nepozreli.

Narnia dostane nové filmy a seriály. Natočí ich Netflix
Zdroj: Buena Vista Pictures

Tentokrát dostaneme nové filmové a seriálové adaptácie priamo od Netflixu. Ten uzavrel zmluvu s C. S. Lewis Company a zakúpil práva na sfilmovanie všetkých 7 kníh.

„Milované príbehy z Narnie od C. S. Lewisa rezonovali v mnohých generáciách čitateľov po celom svete,“ vyjadril sa Ted Sarandos, šéf obsahového oddelenia Netflixu. „Mnohé rodiny si zamilovali postavy, na čele s Aslanom, ako aj celý svet Narnie. Sme preto nadšení, že týmto príbehom poskytneme nový domov.“

Vo fantasy predlohe C. S. Lewisa má teda streamovací gigant v rukách silný materiál. Pokiaľ sa na projekte zíde talentovaný tím tvorcov, tak by sme mohli dostať poriadne výživnú fantasy. Netflix by teda mohol s touto látkou výrazne zabodovať a možno konkurovať seriálovému príbehu zo sveta Pána prsteňov od Amazonu.

Potešiteľné je, že sa konečne naozaj dočkáme sfilmovania všetkých Lewisových kníh. Dôležité teraz bude nájsť pre projekt tých správnych tvorcov. 

Narnia dostane nové filmy a seriály. Natočí ich Netflix
Zdroj: Buena Vista Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia