Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2018, 9:36
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Október v kinách? Príchod Toma Hardyho ako Venoma, oscarová hudba, mrazivé thrillery, Gosling na Mesiaci či Mike Myers s nožom v ruke

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V októbri v kinách zase raz necháme desiatky eur.

V októbri budete môcť zájsť do kina každý týždeň a uvidieť niečo úplne nové. Na výber bude zo širokej škály žánrov, overených režisérov, hercov a štýlov. Určite ide o jeden z tých silnejších mesiacov, kde okrem oscarového materiálu nájdeme aj zábavu.

Venom – 4. 10. 

A že jej bude veľa dokazuje aj príchod Venoma. Malo ísť o veľký R-kový komiksák od Sony, nakoniec z toho bude len PG-13 cool komiksovka s Tomom Hardym. Môže to dopadnúť horšie, nakoniec, stále sa toho bojíme.

Na druhej strane tu však máme skvelý komiksový materiál, vynikajúcich hercov vrátane Toma Hardyho, šikovného režiséra a zaujímavú postavu. Venom skutočne môže ten film otočiť naruby, no a my dúfame, že si nezoberie príklad z Predátora. 

Okrem Hardyho uvidíme aj Michelle Williams, Riza Ahmeda, Jenny Slate, Woodyho Harrelsona, Michelle Lee a Scotta Hazea.  Vedzte, že okrem Venoma uvidíme viacerých iných symbiontov. 


Zrodila sa hviezda/A Star is Born – 4. 10.

O niečo viac sa však tešíme na ďalší remake klasického príbehu A Star is Born. Tentokrát si hlavné roly zahrajú Bradley Cooper (režijný debut) a Lady Gaga. Musíme uznať, že im to náramne pristane nielen v traileroch.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Všetci kritici aj diváci z festivalov sa pritom zhodli, že medzi sebou majú neodolateľnú chémiu a že je snímka vynikajúca. A my tomu veríme, obzvlášť keď sa pozriete na doteraz zverejnené zábery (viď. náš nedávny článok). 

Príbeh rozpráva o "Ester" a "Normanovi". V tomto prípade je Jackson zavedená hviezdička, ktorá pomôže Ally v jej kariére v momente, kedy na ňu ona už zanevrela.

Jackson ale postupne začína strácať pôdu pod nohami, a to najmä kvôli svojím vnútorným démonom a alkoholizmu. Na druhej strane tu máme Ally, ktorej sláva začína rapídne rásť a ich romantický vzťah sa začína rozpadať.  

Zlé časy v El Royal/Bad Times at El Royale – 11. 10. 

Drewa Goddarda máme radi hlavne kvôli Chate v horách a jeho účasti na seriálovom Daredevilovi (3. séria sa na Netflixuje streamuje už 19. októbra!).

Ako scenárista už má v Hollywoode svoje miesto (Cloverfield, Daredevil, The Martian), no ako režisér sa ešte musí osvedčiť.

Fox mu v tom ale verí, a tak si ešte pred X-Force napísal a natočil napínavý thriller Bad Times at El Royale so skutočne nabitým hereckým obsadením. 

Príbeh sa bude odohrávať v 60. rokoch minulého storočia a zavedie nás do záhadného hotela menom El Royale.

Nachádza sa blízko jazera Tahoe a je poznačený temnou minulosťou. V jeho vnútri sa ocitne sedem cudzincov, pričom každý z nich má nejaké svoje tajomstvo.

Týchto 7 ľudí si zahrajú: Chris HemsworthJon HammJeff BridgesDakota JohnsonCynthia ErivoNick Offerman a Cailee Spaeny.


Prvý človek/First Man – 11. 10. 

Rovnako, ako si 4. októbra budete môcť vybrať medzi Venomom a romantickou drámou, o týždeň neskôr budete mať na výber medzi thrillerovým násilím a Damienom Chazelleom. Ja viem, viem, je to príliš ľahká voľba, pretože Chazelle je už jednoducho malý boh. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Skúste však dať šancu aj hotelu El Royale, no a potom sa naplno ponorte do príbehu Neila Armstronga natočeného s neobvyklým citom a napätím, aké častokrát v kinosále nezažijete.

Zahraniční kritici sa zhodli. Ide o silného kandidáta na boj o Oscarov. Odhodlaní a skvostní herci, neomylný Chazelle, devastujúci výlet do vesmíru a scény, na ktoré tak skoro nezabudneme.

Nič viac vedieť nepotrebujete (teda okrem toho, že je tam Gosling). Bežte do kina!


Halloween – 18. 10.

Michael Myers je späť! Tentokrát však naozaj. Tie masky Myersa nemohol Edgar Wright v Baby Driverovi použiť práve kvôli rebootu. A na ten sa nesmierne tešíme. Carpenter je z neho taktiež rozhodne celý bez seba. 

Svedčí o tom aj vynikajúci nový nádych titulnej skladby. Už len kvôli týmto zimomriavkam by som do toho kina išiel. Príbeh bude nadväzovať rovno na prvý diel. Jeho koniec chcel režisér rebootu Michael Green Gordon dokonca pretočiť, ale Carpenter mu to vyhovoril.

Tak či tak sa ide nanovo, aj keď nie úplne. Myers síce polícii unikne, no jeho nemesis Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) sa na neho celých tých 40 rokov pripravovala a rozhodne ho neplánuje nechať zabávať sa samého. 


Serenity: Ticho pred búrkou – 18. 10

Serenity je bohužiaľ až príliš nenápadný film. A pritom v ňom okrem iných hrajú hlavné roly Matthew McConaughey a Anne Hathaway. Nestačí? Fajn, pustite si trailer. Okej, vyzerá to fajn, ale prečo by ma to malo zaujímať až tak veľmi? 

Odpoveď svieti v políčku režisér. Steven Knight má na konte Stathamovo béčko Angry Joe, no pred 4 rokmi natočil Locke s Tomom Hardym (ešte ten film dnes spomenieme) a okrem toho napísal scenáre pre Taboo, Peaky Blinders, Allied či Eastern Promises. 

Je možné, že Serenity bude jeho veľkým hitom (aj keď žiadna kasová sláva z toho zrejme nebude) alebo priemerom.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

My však veríme, že v kombinácií s jeho scenárom, výnimočnými hercami a pútavým dejom skutočne uspeje. A práve o deji a ďalších podrobnostiach sa dozviete viac tu. 


Tiesňové volanie/The Guilty – 18. 10.

Aj v treťom týždni bude na výber. Seriózne, ak v októbri navštívite kino viackrát ako rodinu, nebude vám to nikto zazlievať. A platí to aj v prípade Tiesňového volania, ktoré distribútor ASFK zaradil do plánov po skvelých ohlasoch (aj z tuzemských) festivalov. 

Ak vám sadol Locke s Tomom Hardym, viete, že sledovaním tejto drámy chybu neurobíte. Je totiž o policajtovi na tiesňovej linke, ktorý sa zo stoličky pokúša zachrániť unesenú ženu.

Oplýva všetkým tým, čím by mal, aby v takýchto náročných podmienkach dokázal diváka po celý čas baviť a strhnúť.  Viac vám ale povie naša recenzia. 


Johnny English znovu zasahuje – 25. 10. 

Na koniec tu máme Rowana Atkinsona ako Mr. Beana. Teda, sorry, ako tajného agenta Johnnyho Englisha, ktorý sa z nejakého dôvodu opäť raz stane vyvoleným pre záchranu sveta.

Už z trailerov je jasné, komu je tento film určený, a tak sa nemá význam zapodievať tým, aký je hlúpučký a neoriginálny. Zase raz ide len a len o Atkinsonove fóry, prešľapy a extrémne scény.

My pevne veríme, že ste z neho ešte stále nevyrástli, pretože v októbri sa na nijakej inej novinke asi v kinách smiať nebudete. 

To však ani zďaleka nie je všetko. Tešiť sa môžete na výbornú drámu Studená vojna či 3 dni v Quiberone.

V druhom týždni zase premiéruje krimi dráma Zlodeji, dokument Tieň jaguára či program pre deti: klasická rozprávka Princezná a dráčik a "strašidelné" Tajomstvo domu s hodinami.

Odporúčané
V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) 20. decembra 2023, 9:30

Koncom mesiaca uvidíme v kinách aj Tomana, Cirkus Rwanda, Tvár či Mars. Slávnejší príbeh o zlodejoch vyrozprávajú Králi zlodejov, no a vybrať si budete môcť aj medzi Wilderovým Bytom, Dogmanom alebo česko-slovenskou rozprávkou Keď draka bolí hlava.

Domov
Zdieľať
Diskusia