Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2018, 18:05
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

V Bojniciach robotníci plašili a provokovali zvieratá. Levovi do nosa vopchali dlhý meter

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podobné konanie by ste od dospelých mužov asi nečakali.

Národná zoologická záhrada nachádzajúca sa v Bojniciach je v rámci Slovenska najnavštevovanejšou atrakciou svojho druhu. Návštevníci si môžu počas prechádzky jej priestormi prezrieť desiatky druhov živočíchov najrôznejšieho druhu. Od vtákov až po statné medvede.

O všetkých obyvateľov výbehov je potrebné sa dôkladne starať, čo majú na starosti zamestnanci zoo. Starostlivosť však potrebujú aj všetky ostatné miesta. Ešte v roku 2014 sa sem dostala skupinka robotníkov z firmy Hollstav, aby sa venovali svojej práci. Nakoľko však boli práve v zoo, ich pozornosti neunikli všadeprítomné zvieratá.

Okrem práce, ktorú mali zadanú, si našli čas aj na interakciu so živočíchmi. Avšak nepribližovali sa k nim s najčistejšími úmyslami. Priam ako malé deti do nich rýpali, čím ich privádzali do stresovej situácie. Z uniknutého videa, ktoré sa až v týchto dňoch dostalo na internet, vidno celé ich nekalé konanie.

Na ich hlúposť doplatili napríklad medvede. Plašili ich hlasnými výkrikmi ponad ich výbehom. Hoci macovia vyzerajú nebojácne, konanie robotníkov ich dosť vyplašilo, a tak sa radšej išli ukryť. Následne sa dostali na rad aj mäsožravce. Spoza skla na nich robili grimasy a prudké pohyby, na čo zvieratá patrične reagovali.

Obľúbili si aj miestneho leva. Venovali mu pár rozptýlení s konárom stromčeka a čo viac, vymysleli ešte väčšiu somarinu. Zobrali svoj pracovný nástroj, dlhý meter, prepchali ho do výbehu a začali do neho šťuchať. Pchanie metra do nosa "kráľa džungle" im prišlo mimoriadne zábavné a vtipné.

Ako už vysvitlo, obaja muži už v súčasnosti nie sú zamestnancami spomínanej firmy. Tá však sľubuje, že vyvodí patričné dôsledky. Aj napriek všetkému obaja aktéri pravdepodobne vyviaznu z incidentu bez dôkladného potrestania. Zákon ich kontroverznú činnosť necharakterizuje ako fyzické týranie.

Domov
Zdieľať
Diskusia