Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2018, 18:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Fobiu Kida sa v spore s Fučom zastali Pil C, Gleb, Selassie a ďalší. Ak sa niekto do rapu nevyzná, nemal by sa vyjadrovať

HUDBA FOBIA KID PIL C
Uložiť Uložené

Dnes žije slovenský internet hlavne vyjadrením standupistu Fuča, ktorý sa obul do bývalého člena Comebackgangu.

Ak dnes aspoň trochu sleduješ sociálne siete, tak si pravdepodobne mal možnosť zaregistrovať viacero vyjadrení a komentárov, ktoré smerovali k aktuálnemu vyjadreniu standupistu Fuča. Malý úvod sme už spravili v predošlom článku, kde, mimochodom, nájdeš aj zaujímavé a skoro vyrovnané hlasovanie, no za posledných pár hodín sa toho stihlo podľa očakávaní udiať veľa. 

Dlho na seba nenechal čakať ani samotný Fobia Kid, ktorého Mariňák kritizoval za texty a prejav. Vraj nie je dobrým vzorom pre dnešné decká. Bývalý člen Comebackgangu odpovedal viac než jasne a vytiahol aj jednu staršiu fotku komika. Tvrdí, že je pedofil.

Fobiu Kida sa v spore s Fučom zastali Pil C, Gleb, Selassie a ďalší. Ak sa niekto do rapu nevyzná, nemal by sa vyjadrovať

Svoj postoj tak dal jasne najavo, čo snáď nikoho neprekvapuje. Aby to však Fučo skutočne pochopil, vyjadrili sa aj ďalší kolegovia zo scény, ktorí mu dávajú jasne najavo, že absolutne nevie, v akých vodách sa pohybuje. Najkomplexnejšie vyjadrenie poskytol Gleb, ktorý sa zamyslel nad tým, čo by mal raper dávať do textov. 

Fobiu cení za autentické texty a poznamenáva, že raperi nemajú byť pre decká vzormi. Nemali by sa chovať inak, akými v skutočnosti sú a ak do niekoho života alkohol a drogy patria, tak sa to môže prejaviť aj na jeho lyrike. 

Vyjadrenie od člena FCK THEM zožalo okamžite veľký úspech aj u zvyšku scény, ktorí vyjadrovali svoj súhlas v komentároch. Chalani z Ty Nikdy - Idea a Matys, Radikal, Dalyb, Konex, Conspiracy Flat alebo Pil C sa jasne postavili na stranu Fobiu, čo snáď fanúšikovia budú vnímať ako obrovské gesto. Glebovu myšlienku podporil aj youtuber Selassie alebo umelec Lousy Auber. A my tiež. 

Odporúčané
S kým sa Pil C lúči? Boli sme na listening párty nového albumu S láskou, Lukáš, v ktorom si vylial srdce (Reportáž) S kým sa Pil C lúči? Boli sme na listening párty nového albumu S láskou, Lukáš, v ktorom si vylial srdce (Reportáž) 14. februára 2023, 17:30

Na celú situáciu ešte nadviazal prostredníctvom Instastories bývalý veľmi blízky kolega Pil C. Ten sa nahlas zamyslel nad tým, či je na mieste, aby človek zarábajúci si standupmi o "pikovaní v Pentagone", mal právo vyjadrovať sa k textom o drogách. Ďalej poznamenáva, že 90 % slovenských raperov drogy berie, no nie všetci sa v skutočnosti dokážu v textoch priznať alebo možno nemajú potrebu. 

Platí však, že sa Fučo obul do človeka bez toho, aby o ňom čokoľvek vedel a scéna mu to dala patrične pocítiť. Pil C-ho vyjadrenie nájdeš na storkách do zajtrajšieho obeda. 


Fobiu Kida sa v spore s Fučom zastali Pil C, Gleb, Selassie a ďalší. Ak sa niekto do rapu nevyzná, nemal by sa vyjadrovať
Domov
Zdieľať
Diskusia